Brugge denkt aan nieuwe brandweerkazerne op betere locatie

illustratiebeeld
Benny Proot illustratiebeeld
De stad Brugge denkt eraan om op termijn een nieuwe brandweerkazerne te bouwen. Dat werd dinsdagavond duidelijk op de gemeenteraad na een vraag van raadslid Yves Buysse (Vlaams Belang). 

Die stelde zich openlijk de vraag hoe het zit met de risicoanalyse van de Brugse kazerne langs de Pathoekeweg. “Volgens wat ik hoorde zou niet het ganse grondgebied van Brugge binnen de twaalf minuten kunnen bereikt worden door de brandweer”, liet Buysse noteren. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) repliceerde dat uit de analyse is gebleken dat het dekkingspercentage 97,20 procent is. Alleen: het hoge cijfer wordt vooral behaald dankzij de hulppost, de hoofdkazerne langs de Pathoekeweg biedt op dat vlak weinig meerwaarde. Op dit moment behoort de Brugse brandweer tot de hulpverleningszone 1, waarin Knokke en Oostende plannen hebben om een nieuwe kazerne te bouwen. Ook in Brugge is dat een optie, al zal de stad daarvoor eerst op zoek moeten naar geschikte gronden. “Met alle materiaal en manschappen op één nieuwe locatie zou de efficiëntie alleszins verhogen", klonk het nog.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    'k vroeg mij altijd al af wat de efficiëntie is van de grote Brugse brandweerkazerne aan het einde van de Pathoekeweg? Die is niet alleen te ver van het centrum gelegen, maar ook de bereikbaarheid voor het personeel is een ramp en gevaarlijk! Het kan niet zijn dat de beveiliging van de aldaar gelegen industrie voorrang krijgt op menselijk leed hé!