Brand in kelder zorgt voor hevige rookontwikkeling: 15 bewoners tijdlang geëvacueerd

Brand Gistelse Steenweg Brugge
Jan Van Maele Brand Gistelse Steenweg Brugge
Langs de Gistelse Steenweg in Brugge is zondag even voor 19 uur brand uitgebroken in de kelder van een appartementsgebouw. 

Het waren de bewoners van het gelijkvloers die bij hun thuiskomst een brandgeur opmerkten. Ondertussen was het automatisch brandalarm in werking getreden, maar omdat de laatste tijd het alarm heel vaak afging , reageerde aanvankelijk niemand van de andere bewoners op het alarm. De bewoner van het het gelijkvloers ontdekte een brandhaard in de kelder en verwittigde de hulpdiensten. De man ging ondertussen bij alle bewoners aankloppen, waarna het gebouw werd ontruimd. Zo’n 15 mensen moesten buiten wachten tijdens de bluswerken. De brandweer had de brand snel onder controle, maar door de hevige rookontwikkeling in de kelder konden de bewoners niet meteen terug naar binnen. Pas na een uur had het CO-gehalte een normale waarde en konden de bewoners hun appartement betreden. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Tijdens de bluswerken was de Gistelse Steenweg voor het verkeer afgesloten. Het is nog afwachten hoe groot de schade is in de kelder van het appartement.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.