Bouwt Garrincha straks een hal in Sint-Pieters?

Garrincha was een succesverhaal in Brugge.
Benny Proot Garrincha was een succesverhaal in Brugge.
De stad Brugge stelt een stukje grond in de Groenestraat in Sint-Pieters ter beschikking van het indoor voetbalcentrum Garrincha. Zij moesten onlangs weg van de oude stelplaats van De Lijn in Assebroek.

Garrincha is al jaren een succesverhaal in Brugge. Vele honderden voetballers kwamen er in de loodsen van de oude stelplaats op het Gaston Roelandtsplein in Assebroek spelen. Maar eind september sloten de deuren. De Lijn heeft immers plannen met de site. Het stadsbestuur beloofde het private initiatief om een oplossing te zoeken op haar eigen grondgebied. “Eén van die mogelijke locaties is een oude stortplaats van de Wegendienst in de Groenestraat in Sint-Pieters", zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “We hebben deze locatie intussen ook aan de mensen van Garrincha voorgelegd. Zij bestuderen de mogelijkheid om daar eventueel een nieuwe hal te bouwen. Het lijkt ons een mooi alternatief voor Assebroek, dichtbij invalswegen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steelandt Wesley

    Ja en dan wa steken ze in die sociale woningen

  • Angelo Cabooter

    Er zou daar sociale woningen moeten gebouwd worden Met een overdekte of ondergrondse fietsenstalling.