Bouw studentenhuis krijgt vorm

Studentenhuis krijgt steeds meer vorm.
Bart Huysentruyt Studentenhuis krijgt steeds meer vorm.
Het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat is stilaan niet meer te herkennen. Op die locatie wordt het bestaande gebouw omgevormd tot studentenhuis en vrijzinnig centrum. 

De contouren van dat bijna-energieneutraal gebouw zijn steeds meer zichtbaar. Het vrijzinnig huis wordt de locatie waar de professionele dienstverlenende instanties van de vrijzinnige gemeenschap zoveel mogelijk gegroepeerd worden. In het studentenhuis kunnen studentenverenigingen vergaderen, de studenten kunnen er in alle stilte studeren en er komt een ontspanningsruimte. Er is ook een fuifzaal. “Het nieuwe gebouw betekent de eerste vernieuwing voor het Beursplein”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Eenmaal het huis klaar is, zal ook de bouw van de nieuwe Beurs- en Congreshal starten.” De werken zitten, ongeveer een jaar na de start, op schema. Er wordt gehoopt om tegen april 2019 te kunnen openen. De totale kostprijs is net geen 5 miljoen euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.