Binnenkort eerste ‘sneeuwstraat’ in Brugge? “Tof dat de stad het voorstel wil onderzoeken”

Vanaf deze winter kunnen kinderen in Brugge zich ook uitleven in zogenaamde sneeuwstraten waar niet gestrooid zal worden.
Foto archieffoto Photonews Vanaf deze winter kunnen kinderen in Brugge zich ook uitleven in zogenaamde sneeuwstraten waar niet gestrooid zal worden.
Na de speelstraten maken straks mogelijk ook de sneeuwstraten hun intrede in Brugge. Een sneeuwstraat is een afgesloten straat waar kinderen in de sneeuw kunnen spelen.

Het principe is dus gelijkaardig aan de speelstraten, waarbij straten afgesloten worden voor het verkeer en volledig te gebruiken zijn voor kinderen. Alleen moet het dus bij een sneeuwstraat gesneeuwd hebben. “Kinderen zijn er dol op en volwassenen soms ook”, zegt raadslid Nele Caus (N-VA), die het voorstel lanceerde op de gemeenteraad. Het stadsbestuur blijkt het principe wel genegen te zijn. “Ik vind het leuk dat de stad het voorstel wil onderzoeken", zegt Caus. “Enkel het politiereglement moet daarvoor aangepast worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.