Bijzonder druk in Brugge: zelfs Beursplein is nu parking

Eigenlijk mag je er niet parkeren, maar de politie laat het tijdelijk toe.
rv Eigenlijk mag je er niet parkeren, maar de politie laat het tijdelijk toe.
De eindejaarsdrukte in Brugge bereikt een hoogtepunt. Creatieve automobilisten toverden eigenhandig het Beursplein om in een bovengrondse parking van 180 plaatsen. De politie laat het parkeren daar tijdelijk toe, om de drukte op te vangen. 

Parkeren op het Beursplein kan officieel maar in een beperkte zone, maar automobilisten die het beu waren om rondjes te rijden, besloten het hele plein te gebruiken. Binnen de kortste keren stond het Beursplein vol. Brugge heeft een plan voor drukke eindejaarsweekends, maar moet zich ook beraden over dezelfde maatregelen tijdens de drukke shoppingweek tussen kerst en Nieuwjaar. Auto’s stonden deze voormiddag al vanaf cinemacomplex Kinepolis aan te schuiven. De politie meldde om 14 uur dat alle ondergrondse parkings in Brugge volzet stonden. Wie geen plaats vond op het Beursplein, ging dan maar verderop wildparkeren. In geen tijd stond het ook vol wagens op een braakliggend terrein aan de Boeveriepoort. “Dat het Beursplein als parking wordt gebruikt, is maar logisch”, zegt toekomstig burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Zeker tijdens deze drukke momenten kan het plein die functie aannemen. Anders staat het toch maar leeg.” Volgend jaar wordt daar een nieuw Congres- en Beursgebouw gebouwd, maar voorlopig blijft het een lege betonnen vlakte. Al zal dat waarschijnlijk ook de komende dagen tijdelijk niet het geval zijn.

In geen tijd stond de parking vol.
rv In geen tijd stond de parking vol.
De drukte op het Beursplein
rv De drukte op het Beursplein
Zelfs op een braakliggend terrein aan de Boeveriepoort werd geparkeerd.
rv Zelfs op een braakliggend terrein aan de Boeveriepoort werd geparkeerd.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilli Debloem

  ik ga enkel naar een stad met de trein of bus... no stressssss (als er geen trein wegvalt natuurlijk = personenongeval)

 • Kurt Speeckaert

  Parkeren nog duurder maken Zodanig dat de buurtbewoners met bewonerskaart nog een plaatsje vinden na een werkdag We zijn het grondig beu :(

 • jeroen mahieu

  Ze hadden ons een autoluwe wijk beloofd in West-Brugge. Helaas het nieuwe mobiliteitsplan voor onze wijk begint op een nachtmerrie te gelijken. Men moet geen diploma lagere school hebben om dergelijk plan uit te tekenen. Dit heeft nu niks te maken met de kerstdrukte. Integendeel hierdoor hadden wij wat rust in onze straat omdat al het verkeer vast stond in de Smedenstraat.

 • Julma Lippens

  Mensen zijn veel te lui. Zouden het liefst de winkels met de auto binnenrijden. Randparkings moesten er al lang zijn, ook de samenwerking met openbaar vervooer is een ramp. Op kalme lijnen heel wat bussen. Op de drukke ook heel wat bussen, maar dan met de melding ' Sorry geen dienst!! Miss een ideetje, nieuw stadion Club Brugge Met een zeer ruime ondergrondse parking zoals in de Arena, Met tram, monoreel, ben je zo in het centrum ;)

 • Frederik Lootens

  Brugge is een TOPSTAD,en ja geen plaats vinden hoort daarbij.Maar als wij naar Brugge komen kiezen we onze momenten,en hebben steeds plaats.