Beruchte tafelschuimster vraagt weer vrijspraak: “Ze leed op moment van de feiten aan geestesstoornis”

Nadine W. vraagt de vrijspraak
Dujardin/Houwen Nadine W. vraagt de vrijspraak
De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) is maandagmorgen opnieuw voor de Brugse rechtbank moeten verschijnen voor vier feiten van tafelschuimerij in Brugge en Middelkerke. Haar advocaat Peter Gonnissen vroeg de vrijspraak omdat zijn cliënte op het moment van de feiten leed aan een geestesstoornis.

In juni ging W. twee keer eten in de Brugse restaurants l’Estaminet en Maria van Bourgondië en één keer in de Carlton in Middelkerke. Ze bestelde er onder meer een biertje, wat koffie, enkele porties kaaskroketten en een croque monsieur zonder achteraf de rekening te betalen. W. werd op 20 juni opgepakt en na verhoor opnieuw vrijgelaten. Amper enkele uren later sloeg ze opnieuw toe in de Brugse horecazaak In-Dish. De vrouw is volgens de gerechtspsychiater echter ontoerekeningsvatbaar. De verdediging vraagt dat de vrouw vrijgesproken wordt voor de vier feiten. Vorige week vroeg haar advocaat al hetzelfde in een dossier van twee feiten in Knokke. De rechtbank doet uitspraak op 20 januari. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter van Nieuwpoort

  Laat de maaltijden bij haar thuis bezorgen. Of heeft ze dat niet? Dan misschien toch maar opsluiten? Krijgt ze ook elke dag warm eten maar, madam is wel zo slim dat ze alleen het lekkerste neemt. Dus dat psychische gedeelte mag men weg laten. Niets anders dan ordinaire dievegge die gewoon gestraft móet worden.

 • Kristine Delacourt

  Een normaal mens doet zoiets niet. Dus ja, psychologische problemen, zoals de meesten die misdrijven begaan. De vraag is hoe de maatschappij het best tegen haar beschermd wordt. In een instelling plaatsen waarschijnlijk.

 • Danny enzlin

  Geweldige zet van de advocaat, ze had op dat moment een geestesstoornis, en de vorige honderd keren dan? In Antwerpen loopt er ook zo ene rond, nog steeds vrij en vrolijk. Hij ging de gedupeerden terugbetalen, sinds juni nergens ene euro terugbetaald.

 • jos robben

  stop dat mens in een gesloten instelling

 • Maurice Keukelaers

  Die klucht gaat toch niet herbeginnen !