Baseball maakt na 20 jaar comeback in Brugge: de ‘Braves’ organiseren straks al groot tornooi

Erwin Warrinnier van Brugge Braves, schepen Franky Demon en Catiana Liekens (toezichter sportcomplex De Gulden Kamer).
Benny Proot Erwin Warrinnier van Brugge Braves, schepen Franky Demon en Catiana Liekens (toezichter sportcomplex De Gulden Kamer).
Baseball kent sinds kort een heropleving in Brugge. De vereniging ‘Brugge Braves’ neemt na twintig jaar een nieuwe start. Op zaterdag 23 maart wordt het aangepaste veld ingewijd tijdens hun Brugse Mettentornooi.

De club verdween eind de jaren 90 van het toneel. “Exact twintig jaar later is er opnieuw een stabiele sportieve werking, met regelmatige trainingen, aangepaste infrastructuur en binnenkort een eerste tornooi met minstens vijftien teams”, zegt initiatiefnemer Erwin Warrinnier. De club werd opgericht in 1989. Twee jaar later was de club voldoende gegroeid om te starten in de laagste klasse van de competitie, de vierde afdeling. De ambitie steeg met de jaren en het sportieve niveau volgde. In vier jaar tijd stegen ze nog twee niveaus, maar na tien jaar eindigde het sportieve avontuur door een tekort aan jeugd en leden. “In mei 2017 begon het opnieuw te kriebelen en zijn we herbegonnen”, zegt Warrinnier. “Er werden eerste trainingen opgezet en leden geworven.” En nu wil de club ook een vaste stek in Brugge. 

Veld voor baseball, voetbal én cricket

“We hebben de infrastructuur op domein Gulden Kamer geschikt gemaakt voor baseball”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Zo werd er een omheining geplaatst en is er de mogelijkheid om aan de hoekvlag een honk te bevestigen. Hierdoor is er een polyvalent veld waarop zowel voetbal, cricket als baseball gespeeld kan worden. Verder zijn er twee slagkooien zodat de trainingen op een veilige manier kunnen verlopen.” De club wil met het Brugse Mettentornooi op zaterdag 23 maart hun aangepaste veld inwijden, meer naamsbekendheid genereren en de naburige ploegen leren kennen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.