Bad boy in zijn muziek... Good boy in de klas

BIJ DE JOZEFIENEN STEUNEN ZE KAI WÉN, WINNAAR DE NIEUWE LICHTING, VOLOP

De studenten van het zesde jaar Communicatie & Media dragen hun klasgenoot Kevin Kembo, alias Kai Wén, op handen.
Foto Benny Proot De studenten van het zesde jaar Communicatie & Media dragen hun klasgenoot Kevin Kembo, alias Kai Wén, op handen.
Feeststemming bij de Jozefienen in Brugge: Kevin Kembo, ofwel r&b-zanger Kai Wén, is de winnaar van de talentenjacht De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Hij zit er in het zesde jaar Communicatie & Media. "Kevin mag dan een beetje klinken als een 'bad boy' in zijn muziek, maar op school is hij heel bescheiden. Hij stuurde dit weekend gewoon zijn taak door", zegt leerkracht Tine Vande Walle.

Kai Wén was de enige West-Vlaamse finalist in De Nieuwe Lichting. In de Ancienne Belgique in Brussel kroonde hij zich vrijdagavond tot winnaar. "Totaal onverwacht", geeft hij toe. "Ik breng toch een ander soort muziek dan vorige winnaars. Dit kan voor mij heel veel deuren openen. Ik merk nu al dat ik voor allerlei opdrachten gevraagd wordt. Dat is heel spannend."


Kembo groeide op in Assebroek, woonde een tijdje in Aalst, en zit sinds september in het zesde jaar Communicatie en Media in het Sint-Jozefsinstituut in het centrum van Brugge. "Hij is een heel rustige student. We wisten zelfs niet dat hij deelnam aan De Nieuwe Lichting. Dat moesten we via de sociale media vernemen", lachen zijn medestudenten. "Ik wilde het een beetje stilhouden. Ik wil niet dat mijn schoolwerk lijdt onder mijn zangcarrière", glimlacht Kevin, die vooral inspiratie haalt uit de muziek van Chris Brown en R. Kelly. Dat zijn twee iconen uit de r&b-scene, maar vooral ook twee mannen die flink wat op hun kerfstok hebben. "Ik kom in mijn muziek misschien wel over als een bad boy, maar ik ben het niet", zegt Kevin. Zijn medestudenten kunnen dat alleen maar bevestigen, net als zijn leerkracht en coach Tine Vande Walle. "Kevin is een heel minzame jongen. Afgelopen weekend, nadat hij De Nieuwe Lichting had gewonnen, stuurde hij gewoon zijn taak door, net als alle andere studenten. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht."

100 dagen

De school zal nu wel wat inschikkelijker moeten worden voor de afwezigheden voor Kevin. Zo had hij gisteren in de namiddag alweer verplichtingen bij StuBru en een interview met een weekblad. "Ach, we zijn vooral heel trots dat hij die talentenjacht heeft gewonnen", zegt Tine Vande Walle. "Hij heeft zelfs toegezegd om eens een optreden te geven op onze school. Met de 100-dagenviering hopen we hem voor het eerst hier aan te werk te zien." Een ander optreden dat al vaststaat, is Pukkelpop deze zomer, waar hij samen met twee andere laureaten van De Nieuwe Lichting mag debuteren.