Audit Brugge Plus na zomer

Een audit van Brugge Plus vindt na de zomer plaats. De cultuur-vzw lag een tijdje geleden nog onder vuur. Directeur Filip Strobbe nam zelfs ontslag, al doet hij momenteel nog zijn termijn uit.

Hij kon zich naar eigen zeggen niet meer vereenzelvigen met de aansturingen vanuit het stadsbestuur. Annick Lambrecht nam na alle commotie ook ontslag als voorzitter van de vzw, al bleef ze wel in de raad van bestuur. Intussen lijkt de storm rond Brugge Plus wat gaan liggen.

Evenementen

De vzw organiseert deze zomer de meeste evenementen in Brugge. Bijna dagelijks is er iets te doen. "Dat is een bewuste keuze", zegt schepen van Evenementen Annick Lambrecht (sp.a). "Grootste nieuwigheid dit jaar is dat Bruggelingen tijdens de weekends kunnen zwemmen in de reien vanaf het drijvend ponton aan de Carmersbrug. De eerste afspraak daarvoor is 4 juli. Verder stip ik ook Cirque Plus in de tuin van het Grootseminarie aan, een gezinsvriendelijk evenement op 18, 19 en 20 juli. Vorig jaar lokte dat ruim 9.000 bezoekers en er zit nog rek op." Vama Veche in het Astridpark is de opener op 30 juni. Ook de films op het strand, Uitwijken in de wijken, het Lichtfeest, Cactusfestival, dansen op de Vismarkt, Kantdagen of de Tripeldagen: ze staan allemaal op de kalender. Uitzomeren is de afsluiter op 28, 29 en 30 augustus." Een kalender vind je in stadsmagazine BruggeINspraak en op www.brugge.be/bruggeinspraak. (BHT)