Archief toegankelijker dankzij oprijplaat

De oprijplaat is veiliger voor rolstoelgebruikers.
rv De oprijplaat is veiliger voor rolstoelgebruikers.
Een oprijplaat in zogenaamde vlindervorm moet ervoor zorgen dat rolstoelgebruikers beter het stadsarchief kunnen betreden.

“Ik kreeg een tijd geleden een mail van een rolstoelgebruiker dat hij problemen had bij het binnenrijden van het stadsarchief met zijn elektrische rolwagen”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “Hij voelde zich erg onveilig door het toen bestaande systeem, de oprijplanken. Ook het personeel beaamde dat. De planken hadden geen opstaande randen en waren te kort om veilig te zijn, vooral met elektronische rolstoelen van boven de 250 kg. Een val met zwaar letsel en materiële schade was niet uit te sluiten.” 

Daarom is er nu een gekeurde oprijplaat, in vlindervorm van minstens 80 centimeter met opstaande randen, die bijzonder makkelijk door het personeel kan worden klaargelegd. “Die is veel minder steil, veiliger en kan ook meer gewicht dragen. Bovendien zijn ze waterdoorlatend, dus veilig bij regenweer.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.