Apzi-Voka West-Vlaanderen wil sterk havenbeleid: “Zeesluis moet gerealiseerd worden”

Wilfried Vandaele en Ben Weyts kwamen naar Zeebrugge.
rv Wilfried Vandaele en Ben Weyts kwamen naar Zeebrugge.
In het kader van de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe Vlaamse Regering, had een delegatie van Apzi-Voka West-Vlaanderen vrijdag een gesprek met Wilfried Vandaele, voorzitter van het Vlaams parlement. Ook uittredend minister Ben Weyts was erbij.

Een bespreking van de noden en uitdagingen voor de West-Vlaamse kusthavens stond hierbij centraal. “Tijdens de komende legislatuur zullen belangrijke knopen moeten worden doorgehakt over enkele belangrijke havendossiers”, zegt Marc Adriaensens van Apzi. “Zo moet de nieuwe zeesluis in Zeebrugge worden gerealiseerd, moet er verder gewerkt worden aan de multimodale ontsluiting van de haven van Zeebrugge, treedt het nieuwe Marien Ruimtelijk Plan in werking, dient er een nieuwe visie inzake kustbescherming ontwikkeld te worden. Twee topdossiers voor de haven van Zeebrugge zijn bijvoorbeeld de nieuwe zeesluis en een betere binnenvaartverbinding naar het hinterland. Maar daarnaast zijn er nog heel wat andere dossiers waar wij voor pleiten. Wij hebben een prioriteitennota met in totaal zestien kerndossiers over de West-Vlaamse kusthavens overhandigd en toegelicht. Wij hopen dan ook dat er tijdens de komende Vlaamse legislatuur heel wat vooruitgang zal worden geboekt. Onze havens hebben een enorme bijdrage in het succes van de hele Vlaamse economie.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.