Annick Lambrecht (sp.a): “Tijdens huisbezoeken zeiden mensen vlakaf dat ze op het Belang zouden stemmen”

Vooraf vreesde Annick Lambrecht (sp.a) uit Brugge dat niemand haar, buiten haar eigen stad, zou kennen. Dat lijkt nu waarheid te worden, want de West-Vlaamse socialisten zullen het met één zetel minder moeten doen in het Vlaams Parlement. 

“Alle traditionele partijen gaan erop achteruit”, zegt Lambrecht. “Al valt de schade in West-Vlaanderen nog mee. Maar zolang de uitslag niet helemaal definitief is, is het moeilijk om erop vooruit te lopen. Ik ben niet verrast over de score van Vlaams Belang. Dat hoorde ik al op huisbezoeken, waar mensen vlakaf zeiden dat ze op het Belang zouden stemmen. Dat heb ik nooit eerder meegemaakt.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Alle politici van de traditionele partijen staan te ver van de noden en klachten van de bevolking en zijn enkel aanspreekbaar als er verkiezingen aankomen. Het volk is de loze beloftes van die partijen meer dan beu. Zeker men nu al te diep in onze zakken zit en men nog dingen zoekt om er nog dieper in te zitten. Dit terwijl er immigranten en oost-Europeese uitbuiters zijn die alles zo maar leegzuigen. Het is echt tijd om de eigen bevolking te helpen en te redden van groter wordende armoede.

  • Dany Hubrecht

    Das raar, alle politieke partijen konden dit voorspellen. Wat hebben ze ermee gedaan. Blijkbaar niet veel. Iedere partij die mee regeert wordt afgestraft, dus het antwoord is niet ver te zoeken. Laat ze verantwoordelijkheid opnemen. Tijdens de debatten werden de deuren al gesloten voordat er geluisterd werd naar standpunten. Ik wens jullie succes toe om uit dit kluwen te geraken. Luister naar de bevolking, iedereen van de bevolking en doe daar iets mee, maar wees eerlijk wat kan en wat niet kan

  • Didier De Busschere

    Beste Annlck. Als het niet meer lukt in Brussel ,blijf dan in Brugge bij ons.Dan zien we nog een toffe madam.