Anna neemt kindjes mee op muzikale zoektocht door Brugge

Een kinderspeurtocht is nieuw in Brugge.
RV Een kinderspeurtocht is nieuw in Brugge.
Het nieuwe kinderboekje ‘Een heel jaar muziek met Anna’ vormt de rode draad door de zoektocht die stad Brugge organiseert in de Brugse winkelstraten. Deelnemen is gratis en iedereen krijgt een leuke verrassing.

Van 1 juli tot en met 30 augustus kunnen kindjes op schattenjacht in het centrum van Brugge. De stad pakt samen met uitgeverij Clavis uit met een zoektocht in de winkelstraten. Thema is het nieuwe kinderboek ‘Een heel jaar muziek met Anna’ van auteur Kathleen Amant, het eerste geluidenboek van Anna dat in augustus verschijnt. In dertien etalages vinden de kinderen een afbeelding uit het boek terug. Wie alle vriendjes en spulletjes van Anna kan ontdekken, krijgt een zomerse verrassing. Dankzij de QR-codes op de afbeelding in de winkeletalages kunnen de deelnemertjes ook geluidsfragmenten uit het boek horen. Het is de eerste interactieve zoektocht van Clavis.

Parcours niet te lang

De zoektocht start bij In & Uit in het Concertgebouw, waar iedereen gratis een formulier kan afhalen. Daarop staat de route ook duidelijk uitgetekend. Het is speuren naar de leuke figuurtjes en afbeeldingen uit het boekje. “Dit is een fijne manier om voor extra beleving te zorgen in de winkelstraten”, vindt schepen voor Ondernemen Pablo Annys (sp.a). “Samen met Clavis hebben we voor dit initiatief vooral zaken geselecteerd die een link hebben naar kinderen. Ook mocht het parcours niet te lang zijn door de leeftijd van de jongens en meisjes die op speurtocht gaan. We willen zulke initiatieven in de toekomst herhalen en dan ook andere handelszaken laten aan bod komen”, besluit hij.

Voor alle deelnemertjes is er na afloop een zomerse verrassing te verkrijgen bij In & Uit, als ze kunnen tonen dat ze alle afbeeldingen gevonden hebben. Ook Horeca Brugge werkt mee aan het initiatief. Zo worden de jongste bezoekertjes in verschillende horecazaken in het centrum bediend op een kleurplaat van Anna.

Meer info en inschrijvingen op www.brugge.be/zomerzoektocht-anna.