Amokmakers uit Oostende zorgen voor stijgend aantal vechtpartijen in Brugse uitgaansbuurt

De Kuipersstraat in Brugge
Foto's Proot De Kuipersstraat in Brugge
De politie van Brugge is dit jaar al 71 keer tussenbeide gekomen voor meldingen van vechtpartijen in de Kuipersstraat. In 35 gevallen leidde dat tot een proces-verbaal. Daarmee wordt nu al het aantal van het volledige jaar 2018 geëvenaard. 

Een gigantisch probleem lijkt er evenwel niet te zijn. Het stijgend aantal amokmakers zou vooral afkomstig zijn uit Oostende. Mogelijk zorgde de opening van enkele nieuwe cafés in de Brugse uitgaansbuurt voor enkele nieuwe gezichten die voor problemen zorgen. Concreet zou een groepje van tien jongeren voor de meeste overlast zorgen. Het stadsbestuur bekijkt nu de mogelijkheid om hardleerse vechtersbazen een straatverbod op te leggen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pieter smit

    Voetbal "supporters" mogen alles in Brugge, maar kom je van Oostende, dan ben je niet welkom.

  • dave hosten

    Gasboetes opleggen van 250 euro per keer dat ze opgepakt worden of gezien worden in de buurt van die straat, als je die gastjes pakt in hun portemonnee zullen ze wel vlug toontje lager zingen......

  • Angelo Cabooter

    Die straatverbod gaat niet helpen, ze gaan er zelfs mee lachen. Enkele jaren opsluiten in de jeugdgevangenis en indien meerderjarig in de gewone gevangenis.