Altijd al willen weten wat schilderijen in stadhuis voorstellen? Gebruik de app

De voorstelling van de Erfgoed-app.
Benny Proot De voorstelling van de Erfgoed-app.
De muurschilderijen en het erfgoed in de gotische zaal van het Brugse stadhuis en de historische zaal van het Brugse Vrije zijn voortaan ook met een app te bezoeken.

Wie in de zalen komt, kan de Erfgoed-app openen en krijgt heldere uitleg bij al het historische moois dat er te bewonderen valt. “We hebben gekozen voor prachtige locaties om de app bij te gebruiken”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “Ze vragen erom om extra info mee te geven aan de bezoeker. Zo moeten we ook geen extra bordjes plaatsen bij de muurschilderijen.”

Het bedrijf Faro ontwikkelde de Erfgoed-app voor de Vlaamse erfgoedsector. De app is gratis te downloaden. “Aan de kassa krijg je een iPod. Met de camera ervan scan je een kunstwerk. Het toestel geeft dan zelf aan of er extra informatie ter beschikking is. In het stadhuis zijn er zo veertig stops, in het Brugse Vrije zeventien”, zegt Blontrock.

Brugge voorstelling erfgoed app
Benny Proot Brugge voorstelling erfgoed appReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.