Actievoerders protesteren op Brugse Markt tegen gevangenschap dolfijnen

De actievoerders gingen in een kring op de Markt staan.
Bart Huysentruyt De actievoerders gingen in een kring op de Markt staan.
Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft in Brugge actie gevoerd voor de sluiting van dolfinaria wereldwijd. De actie ging van start op de Grote Markt van Brugge, om vervolgens aan het dolfinarium van Brugge voortgezet te worden. Bite Back voert iedere maand actie, maar vandaag was er een extra evenement in het kader van de wereldwijde campagne ‘Empty The Tanks Worldwide’.

Het is lang niet de eerste keer dat Bite Back zich roert in de discussie rond dolfinaria. De organisatie voert al jaren maandelijks actie aan het Boudewijn Seapark in Brugge en doet dat op geregelde tijdstippen ook met stil protest op een groot plein. 

Dat gebeurde nu in het kader van de zevende wereldwijde campagne ‘Empty The Tanks’, die gelijktijdig op meer dan 70 locaties in 25 landen plaats vond. “We voerden een kleine performance uit op de Markt en zijn daarna opnieuw naar de ingang van het dolfinarium getrokken”, zegt woordvoerder Benjamin Loison. Een vijftigtal vrijwilligers met spandoeken en borden vormden op de Grote Markt een cirkel die symbool staat voor de koepel van het dolfinarium. Er waren ook 23 kruisjes, een voor elke dolfijn die al overleden is in het dolfinarium.

“We merken dat het draagvlak groter wordt en dat mensen bewust niet meer naar dolfijnenshows gaan kijken. Ook de politiek heeft er oren naar. Zo stelde Ben Weyts zelfs een uitdoofbeleid voor voor dolfinaria”, klinkt het. “Stilaan zijn de geesten aan het rijpen om dolfijnen vrij in de natuur te laten. Het wordt tijd dat ze dat ook in Brugge inzien.” 

De actie ging in verschillende landen door.
Bart Huysentruyt De actie ging in verschillende landen door.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kevin Craenhals Cindy Myncke

    Zijn ze daar nu terug? Amaai zeg. Er zijn ergere dingen dan dieren die in gevangenschap geboren en getogen zijn hoor. En wa gaan ze met de dolfijnen doen als ze het sluiten. Vrijlaten?? In mijn ogen is dat nog erger want die dieren kunnen niet voor zichzelf zorgen. Ze worden er heel goed verzorgd dus laat dit zijn na al die jaren dat het er is.

  • Peter Jacobus

    Dan ook alle dierentuinen sluiten en geen enkele verkoop meer van dieren.

  • Willy Gorissen

    Ongelooflijk dat er nog steeds dolfinaria bestaan in Europa