Acht verdachten voorwaardelijk vrijgelaten voor moordpoging op ex-lid motorbende No Surrender

De politie viel onder andere binnen in deze woning langs de Rozenstraat in Assebroek
Jan Van Maele De politie viel onder andere binnen in deze woning langs de Rozenstraat in Assebroek
In de zaak rond de moordpoging op een ex-lid van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen acht verdachten voorwaardelijk vrijgelaten. De aanhouding van het vermoedelijke kopstuk werd wél met twee maanden verlengd.

Het gerecht viel eind januari binnen op verscheidene locaties in onder meer Assebroek, Zwevezele en Henegouwen. Elf mensen werden opgepakt voor verhoor, acht van hen werden aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Alles draait rond een moordpoging op een voormalig lid van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele. De Bruggeling zou tegen een andere afdeling z’n mond voorbij gepraat hebben over z’n ex-maats, wat uitdrukkelijk verboden is in het wereldje. Andere bronnen zeggen dan weer dat hij aanpapte met de vriendin van een lid van de motorbende, terwijl die in de cel zat.

Bunsenbrander

In de nacht van 14 op 15 december 2018 zou het slachtoffer bijzonder hardhandig zijn aangepakt in het clubhuis in Zwevezele. Hij werd geslagen door verscheidene mannen en zou zelfs bewerkt zijn geweest met een bunsenbrander. Daarna werd het slachtoffer meegenomen in een auto en afgezet op een verlaten plaats in de buurt van Moeskroen. Volgens bronnen hing zijn leven aan een zijden draadje. De Bruggeling had evenwel geluk dat een bewakingsagent hem toevallig opmerkte en naar het ziekenhuis bracht. De gevolgen voor de man waren echter erg zwaar. Hij verloor na de wraakactie het zicht op een van zijn ogen. Pas recent legde hij verklaringen af.

No Surrender MC is een van oorsprong Nederlandse motorbende. De afdeling in Zwevezele werd intussen opgedoekt en opgenomen in een andere motorclub. A.T. uit Zwevezele was de zogenaamde ‘president’ van het West-Vlaamse chapter van No Surrender. Hij is de enige wiens aanhouding vrijdagmorgen wél met twee maanden werd verlengd. Tegen de vrijlating van de acht andere verdachten tekende het Brugse parket geen beroep aan.