79-jarige vrouw smokkelt heroïne binnen in gevangenis voor haar zoon: “Geen moederliefde, maar eerder moederkwaad”

De vrouw beweert het pakketje te hebben gevonden op het pleintje voor de gevangenis.
BELGA De vrouw beweert het pakketje te hebben gevonden op het pleintje voor de gevangenis.
Een 79-jarige vrouw uit Oostende verscheen donderdagmorgen voor de correctionele rechtbank in Brugge voor het binnensmokkelen van heroïne in de Brugse gevangenis. Volgens het parket waren de drugs bestemd voor de zoon van A.R. “Dit is allesbehalve een daad van moederliefde, maar eerder van moederkwaad”, stelde de procureur.

De Oostendse A.R. (79) ging op 6 mei haar zoon bezoeken in de Brugse gevangenis, waar hij vastzit voor drugsfeiten. Ver kwam de vrouw niet, want al in de bezoekersruimte werd ze staande gehouden. Volgens de advocate van A.R. was zijn cliënte zo zenuwachtig dat de politie haar er meteen uitpikte. Bij een fouille bleek ze drie paxons heroïne op zak te hebben. De procureur haalde donderdagmorgen hard uit naar A.R. “Dit was geen daad van moederliefde, maar eerder van moederkwaad”, sneerde hij. 

A.R. zelf vroeg om een straf met uitstel. Het was voor de vrouw de eerste keer in haar leven dat ze voor een rechter moest verschijnen. “Mijn cliënte vond op het plein voor de gevangenis een pakketje bij een vuilnisbak”, pleitte haar advocaat Jan Dekersgieter. “Ze nam het mee en pas binnen bleek er heroïne in te zitten.” De rechter gaf A.R. op het einde van de zitting nog een wijze raad mee. “Laat het een les zijn om in de toekomst geen pakketjes meer op te rapen”, stelde hij. Uitspraak op 26 december.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Echt ik kom niet meer bij....pakje gevonden...en die advocaat durft dat nog te zeggen ook...van een oen gesproken.

 • Frank Van Hevel

  Wat een uitleg van die advocaten alweer.....

 • Guy Peetroons

  Peetroons Guy Weer een verhaal voor van in slaap te vallen , is de eerste keer awel doe het niet zal je niet voor de rechter verschijnen en de wet is gelijk voor iedereen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • gerard wauters

  Mijn cliënte vond op het plein voor de gevangenis een pakketje bij een vuilnisbak”, pleitte haar advocaat Jan Dekersgieter. “Ze nam het mee en pas binnen bleek er heroïne in te zitten. En die komen daar mee weg zeker. Je zou in deze tijden dan nog gaan geloven in een heilige uit Spanje op een schimmel.

 • ronny cockuyt

  Die advocaat zijn neus is langer of van pinocchio,wie gelooft dat,gevonden naast een vuilnisbak,tja en de eerste maal voor de rechter kan ook wel zijn omdat ze nog nooit gepakt is geweest.