300 losse stoelen voor Brugse parken: “We gaan ervan uit dat ze niet gestolen worden”

Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem met twee van de stoelen.
Benny Proot Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem met twee van de stoelen.
Tegen de officiële start van de zomer staan er in vijf Brugse parken in totaal zo'n 300 losse, olijfgroene stoelen. Ze moeten de stad extra sfeer en een gastvrijer imago bezorgen.

Brugge investeert 22.000 euro in 300 metalen stoelen met leuning voor vijf parken: Sebrechts, Graaf Visart, Astrid- en Albertpark en Hof Campers. Daar komen telkens vijftig stoelen. Dat zorgt nog voor een reserve van vijftig stoelen, voor als er eens eentje in de reien belandt of erger, als er eentje gestolen zou worden. “Daar gaan we niet van uit, want dit is een positieve ingreep in onze stad", zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld), die het idee in Parijs opdeed. “Daar zie je zo'n losse stoelen overal opduiken en overal zijn ze bezet door mensen die er even verpozen of genieten van het landschap. Ik denk dat ze ook in Brugge veel gebruikt zullen worden." 

Eerder al haalde Brugge inspiratie in Amsterdam voor het bebloemen van de bruggen. “Als het mooi is, dan kan je zo'n ideeën zeker ook in Brugge toepassen. We willen hiermee een sfeer van gastvrijheid scheppen. Het zijn ook rustmomenten in je stad", zegt Van Volcem. Als de stoelen een succes zijn, kunnen er later nog meer bijkomen in andere parken of zelfs langs de vesten. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Janneke Alsberg

  Goddank zijn er nog New-Age believers in onze snel verzurende wereld. Veertig jaar terug kon dit werken in onze kontreien. Voor onze ''multi verrijkte wereld'' komt dit uitstervende Westers ''alles-komt-goed denken'' te laat. Updates aub over die 70 Euro stoelen na de zomer.

 • Norbert Bauwens

  Ik zou graag weten waar we die overal gaan tegenkomen. Vorige week ben ik nog Belgische deelfietsen tegengekomen in Roemenië. In dezelfde straat stonden ook een 30-tal Mercedessen, allemaal met hetzelfde mankement. Slot linker portier kapot. Blijkbaar zijn het daar eerlijke mensen want niemand deed de moeite om dat slot te repareren, dus alle auto's stonden open. Doe dat hier en binnen het half uur is de straat leeg; MAW: Ik geef die stoelen , laat ons zeggen.....één week????

 • chris delanghe

  En ga ermaar gerust van uit dat die geen week blijven staan. Die gaan spoorloos verdwijnen of verdampen...Jammer van het belastingsgeld..

 • guido vermeyen

  Hier komen weddingschappen van...hoelang duurt het voor de eerste gestolen wordt, hoelang duurt het alvorens er één sneuvelt....hoelang duurt het dat de stadsdienst ze mag gaan zoeken in de struiken....