30 maanden cel voor inbraken in BMW’s voor middenconsoles

Archieffoto. Middenconsole en stuur gestolen uit een BMW.
Mozkito Archieffoto. Middenconsole en stuur gestolen uit een BMW.
Op de Brugse rechtbank is een Litouwer bij verstek tot 30 maanden cel veroordeeld voor een reeks inbraken in BMW’s in Sint-Andries, Oostkamp en Loppem in mei 2017. Uit tientallen voertuigen werd de middenconsole op professionele wijze verwijderd. 

Tijdens politionele observaties in getroffen wijken kwam een auto met Litouwse nummerplaat in beeld. Er werd telefonieonderzoek verricht naar de houder van de nummerplaat en zo kon de politie hem, aan de hand van zijn locatiegegevens, linken aan verschillende inbraken in BMW’s. Via dat onderzoek kwam ook aan het licht dat hij verschillende koersfietsen en mountainbikes stal uit garages en tuinhuizen in Maldegem, Berlare en Aalter. De man werd op 1 juni opgepakt en verhoord, al wilde hij geenszins meewerken met de speurders.Hij werd uiteindelijk voorwaardelijk in vrijheid gesteld en is momenteel spoorloos.

Tijdens de arrestatie ging de inbrakenplaag echter verder en daarom vermoedt de politie dat hij deel uitmaakt van een groter crimineel netwerk. In de contacten in zijn smartphone werden volgens het openbaar ministerie tal van gekende criminelen gevonden. Zij worden apart berecht en komen ook voor andere dossiers in aanmerking. De huidige beklaagde die bij verstek 30 maanden cel en 800 euro boete kreeg, is ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 7.000 euro en 4.000 euro aan twee slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.