30 maanden cel gevraagd voor inbraak en diefstal middenconsoles van BMW’s

Archieffoto. Een BMW is ontdaan van de middenconsole na een inbraak.
Foto Mariën Archieffoto. Een BMW is ontdaan van de middenconsole na een inbraak.
Op de Brugse rechtbank ging maandagmorgen het proces tegen een Litouwer van start voor een reeks inbraken in BMW’s in mei 2017 in Sint-Andries en omstreken. Telkens werd de middenconsole op professionele wijze verwijderd. De verdachte riskeert 30 maanden cel en liet verstek.

Zowel Sint-Andries, Oostkamp en Loppem werden tussen april en juli 2017 getroffen door tientallen inbraken in BMW’s voor de middenconsoles. Volgens de procureur deed de politie observaties in de getroffen wijken en kwam een verdacht voertuig met Litouwse nummerplaat in beeld. De man reed met een auto doorheen de wijk en had nog een passagier bij zich. Er werd telefonieonderzoek verricht en zo kon de politie hem, aan de hand van zijn locatiegegevens, linken aan verschillende inbraken in BMW’s. Via dat onderzoek kwam ook aan het licht dat hij verschillende koersfietsen en mountainbikes stal uit garages en tuinhuizen in Maldegem, Berlare en Aalter. De man werd op 1 juni opgepakt en verhoord, al wilde hij geenszins meewerken met de speurders.

Na zijn arrestatie ging de inbrakenplaag echter verder en daarom vermoedt de politie dat hij deel uitmaakt van een groter crimineel netwerk. In zijn contacten in zijn smartphone werden volgens het openbaar ministerie tal van gekende criminelen gevonden. Zij worden apart berecht en komen ook voor andere dossiers in aanmerking. De huidige beklaagde werd in het buitenland al veroordeeld voor criminele feiten en riskeert 30 maanden cel. De man is echter al op vrije voeten en stuurde zijn kat. Vonnis 29 april.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Vandriessche

    Dat is typisch he, politie levert puik werk af en vat de dader(-s). Wat doet justitie, ze laten hem vrij tot zijn proces komt, natuurlijk dat die gasten van Litouwen niet zullen komen opdagen om hun straf uit te zitten, wat had justitie hier wel gedacht. Ze hadden ze beter opgesloten gehouden tot hun proces voorkwam, zeker als men weet dat ze niet aan hun proefstuk bezig zijn en Europabreed gelinkt zijn aan dergelijke feiten.