17-jarige fietser zwaargewond na aanrijding met taxi langs Stationslaan

De fietser kwam de baan opgereden, waarna de chauffeur een aanrijding niet kon vermijden
Benny Proot De fietser kwam de baan opgereden, waarna de chauffeur een aanrijding niet kon vermijden
Een 17-jarige Bruggeling ligt met zware verwondingen aan zijn hoofd in het ziekenhuis nadat hij zaterdagnacht werd opgeschept door een taxi langs de Stationslaan. Volgens de verklaringen van de chauffeur kwam de tiener plots de straat opgereden en kon hij een aanrijding niet meer vermijden.

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht omstreeks 3.30 uur aan de achterkant van het station. De taxichauffeur reed er langs de Stationslaan richting Gistelsesteenweg, toen hij ter hoogte van de fietstunnel plots werd geconfronteerd met een fietser die de baan kwam opgereden. De chauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen, waarna de 17-jarige Bruggeling over de wagen vloog. De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en dienden het zwaargewonde slachtoffer de eerste zorgen toe. Meteen na het ongeval was hij wel nog bij bewustzijn. De tiener zou zware verwondingen hebben aan het hoofd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Geen deskundige

Volgens de verklaringen van de chauffeur, die zwaar onder de indruk was van de feiten, had hij de hele tijd de weg en omgeving in het oog. Hij keek ook nog richting fietstunnel, maar zag daar niemand komen. Mogelijk lag het regenweer mee aan de oorzaak dat beide partijen elkaar niet of te laat opmerkten. “Het parket werd ingelicht, maar stelde geen deskundige aan”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. Dat wijst erop dat de omstandigheden van de aanrijding duidelijk genoeg waren. De Stationslaan was door het ongeval een tijdlang plaatselijk afgesloten in afwachting van de vaststellingen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Vandriessche

  Er is daar wel een zone "30" aan die oversteek! Maar ja taxi's zijn de racewagens van Brugge en vegen aan alles hun voeten. Vooral fietsers in de binnenstad en aan hun stelplaats op de markt moeten dikwijls uitwijken voor die roekeloze heren ! Ze kijken naar niets of ze nu parkeren of uitwijken, als fietser ben je domme bij hen!

 • Dirk Morel

  Hoe geslaagd de realisatie van de nieuwe doorsteek ook is, het is onbegrijpelijk dat er niet werd voorzien in een veilige oversteekplaats waar dagelijks honderden fietsers passeren (o.a. van Sint-Lodewijkscollege). Verkeersdrempels langs beide kanten en een knipperlicht zijn toch niet moeilijk aan te leggen. Er aan het zebrapad één rijweg van maken zou de oversteek ècht veilig maken. Brugge probeert een echte fietsstad te worden, dit is een smet! Doe er wat aan!

 • Alain Bertin

  De verkeerssituatie is er verwarrend en onveilig. Aan de andere kant van de tunnel (Boeveriestraat) hebben fietsers voorrang bij het oversteken. Dit zou ook zo moeten zijn aan de kant van de Station slaan. Want wat heb je als fietser aan een oversteekplaats zonder voorrang?

 • David Desmet

  Mocht de verlichting werken was dit misschien vermeden...