10 hapjes om te zien (en te proeven)

DEZE KUNSTWERKJES ONTDEKT U OP KOOKEET

Benny Proot
De speekselklieren hebben vandaag, morgen en maandag hun werk bij zoveel lekkers: om 11 uur opent het gastronomisch festival Kookeet de deuren. Dertig topchefs serveren elk een proevertje van wat je bij hen in het restaurant mag verwachten. Het zijn volwaardige gerechten, afgewerkt ter plaatse, op 't Zand in Brugge. Wij kozen er de tien mooiste kunstwerkjes uit.

BRUGGE

Benny Proot

The Chocolate Line

Rijstpap met gouden lepel


6 euro


Chocolatier: Dominique Persoone


Simon Stevinplein 19, 8000 Brugge


Tel.: 050/34.10.90


BRUGGE

Benny Proot

Patrick Devos en Wim Lybaert

Creatie van verschillende soorten tomaten en basilicum met noordzeekrab en olijfolie


6 euro


(Vegetarisch) Creatie van verschillende soorten tomaten en basilicum


4 euro


Chef: Patrick Devos


Zilverstraat 41, 8000 Brugge


Tel.: 050/33.55.66


BRUGGE

Benny Proot

Den Gouden Karpel

Op vel gebakken zeebaars, jonge prei in hoeveboter, Cherrystar-tomaat, infuus van noordzeegarnaal, Pico Veleta-chorizo


6 euro


Chef: Erik Ameloot


Vismarkt 9, 8000 Brugge


Tel.: 050/33.34.94)


BRUGGE

Benny Proot

Kok au Vin

Tosti de luxe met West-Vlaams zwientje aan 't spit van Marnix Watteyne en Keiemtaler-fondue


6 euro


(Vegetarisch) Tosti met Keiemtaler-fondue, uiencompote en biokastanjepaddestoelen


4 euro


Chef: Jürgen Aerts


Ezelstraat 21, 8000 Brugge


Tel.: 050/33.95.21


BRUGGE

Benny Proot

Bhavani *

(Vegetarisch) Pao Baji: gehakt van groenten met broodje


4 euro


Chef: Guy Suresh Acharya


Simon Stevinplein 5, 8000 Brugge


050/33.90.25


BRUGGE

Benny Proot

Mangerie

Gamba teppanyaki, tabouleh, Griekse yoghurt en guacamole


6 euro


(Vegetarisch) Tabouleh met handgerolde couscous, Griekse yoghurt en guacamole


4 euro


Chef: Kristof Deprez


Oude Burg 20, 8000 Brugge


Tel.: 050/33.93.36


BRUGGE

Benny Proot

A'Qi *

'Le Riz en Rose': rijstkroket met gember en zwarte sesam, gemarineerde venkel en rode biet, espuma van rode biet, North Sea Deluxe handgepelde garnalen en gekarameliseerde appelsaus.


(Vegetarisch) met extra groentjes i.p.v. garnaaltjes


6 euro


Chef: Karen Keygnaert


Gistelse Steenweg 686, 8200 Sint-Andries


Tel.: 050/30.05.99

Benny Proot

De Karmeliet ***

Zeeuwse mosselen en inktvis uit de Noordzee en coeur de boeuf bio-tomaten van Philip Vermeulen uit Ruddervoorde


6 euro


Chef: Geert Van Hecke


Langestraat 19, 8000 Brugge


Tel.: 050/33.82.59

Benny Proot

De Jonkman **

Boterham met gebakken pladijs en panna montana van zwemkrab


8 euro


Chef: Filip Claeys


Maalse Steenweg 438, 8310 Brugge


Tel.: 050/36.07.67

Sans Cravate *

Krokante ossenstaart, bearnaise met pickles, picklesgroentjes


6 euro


Chef: Henk Van Oudenhove


Langestraat 159, 8000 Brugge


050/67.83.10