"Zo blij dat hij eindelijk thuis is"

OUDERS EN SUPPORTERS GEVEN ROEIER HANNES OBRENO WARM WELKOM IN LUCHTHAVEN

De supporters gaan uit de bol als ze hun olympische held zien arriveren in de luchthaven.
Nick Dierickx De supporters gaan uit de bol als ze hun olympische held zien arriveren in de luchthaven.
DUDZELE/ZAVENTEM - Roeier Hannes Obreno is terug in ons land. De Dudzelenaar, vierde in de finale van de skiff op de Olympische Spelen, werd zaterdagavond in de luchthaven van Zaventem opgewacht door familie, vrienden en supporters. "We zijn zo blij dat hij eindelijk thuis is", zeggen mama Brigitte en papa Bart.

Na een eerder feestje in het lokaal van de Brugse Trim- en Roeiclub was de thuiskomst de afsluiter van een mooi olympisch avontuur voor Hannes Obreno. Hannes was duidelijk ontroerd door de knuffels, kussen en bloemen van familie en vrienden. Ook de juniorenmeisjes, die volgende week naar het WK in Rotterdam vetrekken, tekenden present op Brussels Airport. "Zie ze hier nu toch allemaal staan met hun vlaggen", glunderde Hannes in de aankomsthal van Zaventem. "Ik wist wel dat er iets op til was, maar dit kwam als een verrassing. Het doet deugd, want dat betekent mijn prestatie naar waarde wordt geschat. De medaillewinnaars roeien momenteel nog op een onbereikbaar niveau, waardoor een vierde plaats het hoogste goed was. Ik ben blij dat ik mijn sport hierdoor ook volop in de schijnwerpers heb gezet."


En toen was het tijd voor een dikke knuffel van mama Brigitte en papa Bart. Zij weten als geen ander wat hun zoon heeft gepresteerd. "Eindelijk is Hannes weer thuis", klonk het bij de fiere ouders. "We hebben heel weinig contact met hem gehad tijdens zijn verblijf in Rio. Hannes is iemand die zijn ding doet en zich dan afsluit van de buitenwereld. Dat is noodzakelijk, want anders kan je deze prestaties niet leveren. We hebben hem vanop het thuisfront aangemoedigd, samen met onze familie en de vrienden van roeiclub. Die vierde plaats kreeg al een gepast feestje dat nog lang zal nazinderen. Hannes is een gesloten jongen. Ik weet dat deze ontvangst hem veel plezier zal doen, maar dit wordt zeker niet de start van een nieuw wild feestje", zegt mama Brigitte. Hannes sloot een leuk feest alvast niet uit.

Nick Dierickx

Belgisch pintje

"Het is tijd voor een Belgisch pintje en dan zien we achteraf wel waar we uitkomen", glimlacht hij, alvorens hij zich in de armen stort van het meisjesteam voor een nieuwe selfie.


Oom Kris keek met veel plezier toe hoe zijn neef werd omringd. "Zijn vierde plaats kan zeker niet geplaatst worden onder de noemer 'net niet'. Dit was een uitzonderlijke prestatie en hij kan alleen maar beter worden. De aflossing van de wacht bij de absolute wereldtop zit eraan te komen. Dat gaan we tijdens de volgende Spelen van 2020 in Tokio zeker ondervinden."

Hannes' trotse ouders: vader Bart en moeder Brigitte.
Nick Dierickx Hannes' trotse ouders: vader Bart en moeder Brigitte.
Een selfie met de juniorenmeisjes mag niet ontbreken.
Nick Dierickx Een selfie met de juniorenmeisjes mag niet ontbreken.