Exclusief voor abonnees

“Wij zijn de Groene Ridders”: vijf Brugse vriendjes (9 jaar) ruimen samen afval op

Sam, Jente, Felix, Noor en Kenai trokken er gisteren voor de tweede keer op uit, gehuld in gele hesjes en elk met een grote vuilniszak.
Benny Proot Sam, Jente, Felix, Noor en Kenai trokken er gisteren voor de tweede keer op uit, gehuld in gele hesjes en elk met een grote vuilniszak.
Ze zijn amper negen jaar, maar toch zetten vijf Brugse vriendjes zich nu al in voor het milieu. Elke week gaan ze op pad om hun omgeving proper te houden. "We noemen onszelf de 'Groene Ridders'."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herman Debecker

  Dankjewel jongens,

 • Jan Verbeeck

  Proficiat! Heel wat beter dan klimaatbetogers!

 • Marc Rooms

  Eigenlijk moet men daar de werklozen opzetten. Gemeenschapsdienst. Gedaan met stempelen en in zwart gras gaan maaien. Wie door de gemeenschap betaald wordt moet voor de gemeenschap werken.

 • Eric Schollier

  Ook voor Noor een dikke proficiat

 • Jo Van Echelpoel

  Nu gaat de jeugd zelfs het afval van de door babyboomers veroorzaakte consumptiesamenleving moeten opruimen? Ze leven al in verontreinigde lucht, water en bodem... Geef hen een stok om CEO's van multinationals mee te slaan aub