"We onderhandelen met grote naam"

WINKELCENTRUM B-PARK VIERT TIEN JAAR EN PAKT LEEGSTAND AAN

Aan de achterzijde staat nog ruimte leeg, maar daarvoor hoopt B-Park een 'nieuwe troef' te strikken.
Foto Proot Aan de achterzijde staat nog ruimte leeg, maar daarvoor hoopt B-Park een 'nieuwe troef' te strikken.
B-Park viert deze maand zijn tiende verjaardag. Ondanks de commotie bij de start heeft het winkelcentrum een belangrijke plaats verworven in Brugge. "En die willen we nog versterken met een nieuwe grote naam", zegt parkbeheerder Dominique Desmeytere.

Carrefour Hypermarkt en Decathlon springen er als winkels al sinds de beginjaren uit. Ze brengen ook het overgrote deel van het cliënteel naar het B-Park in het noorden van Brugge, aan de verkeerswisselaar van de N31 Expresweg en de A11. Maar ook Lunch Garden heeft er al jaren zijn vaste stek, net als Sleepworld, Sports Direct en een handvol andere publiekstrekkers. De winkels die zich het meest aan de voorzijde van het indrukwekkende park bevinden, draaien ook het best. De achterzijde, waar nog altijd wat leegstand is, blijft een zorgenkind.


"Maar daar wordt aan gewerkt", zegt Dominique Desmeytere van parkbeheerder SCMS Ceusters. "We zijn volop in onderhandeling met een grote speler. Vergeet ook niet dat de komst van de A11 een belangrijke meerwaarde schenkt aan B-Park. Onze bereikbaarheid is nog verbeterd en ook naar zichtbaarheid is dat een troef. Verder zijn we ook heel blij met de komst van twee windmolens vlak bij de site."

Clubstadion

Volgend voorjaar hoopt de parkbeheerder de nieuwe naam aan te kondigen. Maar ook zonder die 'extra troef', die voorlopig geheim blijft, heeft het park zijn waarde bewezen. Nochtans waren er ook veel tegenstanders tien jaar geleden. Zo heette het dat het B-Park veel klanten zou afsnoepen van handelaars in het centrum. Of klanten zou weghouden uit het centrum en enkel nog zou lokken naar baanwinkels. Uiteindelijk viel dat allemaal nog wel mee. "Dit is een goeddraaiend winkelcomplex", zegt Desmeytere. "Met een beetje geluk lacht de toekomst ons ook toe, want tegenover het winkelcentrum zou het nieuwe stadion van Club Brugge moeten komen. Dat zou de beleving in dit gedeelte van Brugge ten goede komen en een extra troef zijn voor B-Park."


Carrefour evalueert de locatie als erg positief. "We zijn er sterk gestart en elk jaar gegroeid", zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve. "De klanten komen, mede dankzij de nieuwe A11 van de kust tot Aalter naar B-Park. Ook tijdens de week is er veel meer passage van werknemers uit de buurt die belegde broodjes, pasta's of slaatjes komen kopen."

Tien dagen feest

De tiende verjaardag wordt gevierd met een tiendaagse tussen 12 en 20 oktober. Er is elke dag animatie voor de kinderen met bellenblazers, een gocartparcours of een springkasteel. Afsluiter op zaterdag 20 oktober om 16 uur is een gratis optreden van Coco Jr. & The All Stars. Voordien is er kinderdisco.