't Steen in Brugge is nieuwe thuis voor museumpersoneel

De refter is erg welkom voor het personeel van de Brugse musea.
Benny Proot De refter is erg welkom voor het personeel van de Brugse musea.
Het Brugse museumpersoneel kan zich voortaan omkleden of koffie drinken in de nieuwe ruimtes in 't Steen, tegenover het Gruuthusepaleis.

Iedereen kent Het Steen in Antwerpen of 't Gravensteen in Gent, maar ook Brugge heeft ‘zijn’ Steen. Dat is het gebouw, pal tegenover het Gruuthusemuseum. Dat is, samen met het paleis, grondig gerenoveerd. Het was vroeger de thuis van de Vrienden van de Brugse Musea. Nu zijn de ruimtes er ingericht voor het personeel. Er zijn zestig lockers voor dames, vijftig lockers voor heren. Er is ook een refter, waar het personeel gratis koffie en soep kan krijgen. “Dit is een belangrijke realisatie voor onze Brugse ambassadeurs", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Nu beschikken ze eindelijk over een comfortabele plaats om hun spullen kwijt te kunnen. De locatie is strategisch: in het hart van onze verschillende musea en voor de meeste personeelsleden dus erg dichtbij.”

Iedereen krijgt een naambordje bij de lockers. Ook schepenen Martine Matthys, Nico Blontrock en burgemeester Dirk De fauw kregen er eentje voor de gelegenheid.
Benny Proot Iedereen krijgt een naambordje bij de lockers. Ook schepenen Martine Matthys, Nico Blontrock en burgemeester Dirk De fauw kregen er eentje voor de gelegenheid.