Exclusief voor abonnees

“Rune (4) heeft zijn leven aan de heli te danken! Het belang is te groot”

Het menselijke verhaal achter het bouwbedrijf dat de MUG-heli in de lucht houdt

Werknemer Tom Lanckriet en echtgenote Stefanie Willaert, met hun zoontjes Rune (links) en Maxime (rechts).
Benny Proot Werknemer Tom Lanckriet en echtgenote Stefanie Willaert, met hun zoontjes Rune (links) en Maxime (rechts).
Artes, misschien wel het warmste bedrijf van de provincie. Het bouwbedrijf stelde begin dit jaar het voortbestaan van de MUG-heli veilig voor minstens drie jaar, met een sponsorbedrag van 225.000 euro. De voorbije drie jaar werd al 150.000 euro gedoneerd. En zeggen dat grote baas en Zeebruggeling Robert Hoornaert (60) eigenlijk een overnemer van het contract zocht maar niet vond. “Het maatschappelijk belang was te groot. Maar eigenlijk zou de overheid dit moeten financieren”, zegt hij. Maar achter die betrokkenheid zit meer. Een erg menselijk verhaal, over het zoontje Rune (4) van werknemer Tom Lanckriet (35) uit Koekelare.

Op 8 juli 2016 sloeg het noodlot ei zo na toe bij het gezin van Tom Lanckriet en zijn echtgenote Stefanie Willaert (35) uit Koekelare. Hun zoontje Rune was toen net een jaar oud geworden. “Rune had die dag vaccinaties gekregen. Toen hij bijna naar zijn bed moest, kreeg hij koorts en begon hij hevig trillen. Zijn lichaam ging in shock en de koortsstuipen werden steeds heviger. Zijn lichaam reageerde allergisch op de vaccinaties en ging in kritieke toestand”, getuigt mama Stefanie. De dag waarop het leven van haar zoontje aan een zijden draadje hing, staat in haar geheugen gegrift. De nachtmerrie van elke mama en papa.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • fernand mostrey

    Een Brugse vereniging heeft de Heli uitgenodigd in 2020 voor een presentatie. De volledige opbrengst gaat naar de MUG-heli. Dit verdient navolging.

  • jan vandaele

    Ik heb onlangs een petje gekocht(10€) voor de MUG te helpen financiëren en doe dat met plezier ! de regering is maf,ze besteden miljarden aan nieuwe straaljagers,maar een kleine donatie om mensenlevens kan er niet van af,begrijpe wie kan !