“Operafestival in de zomer? Te duur”

Een operafestival is te duur volgens de burgemeester.
REUTERS Een operafestival is te duur volgens de burgemeester.
Het stadsbestuur van Brugge is niet meteen te vinden voor de organisatie van een operafestival.

Dat had raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) voorgesteld nadat er kritiek kwam van Horeca Brugge op de evenementenkalender van de stad. Volgens de belangenvereniging is er in de zomer te weinig te doen ‘s avonds. “Een operafestival kan een nieuw en groot publiek trekken”, had Van Den Driessche voorgesteld. “Bovendien hebben we Bruggelingen die er een ongelooflijke carrière in maken. Met Thomas Blondelle hebben we wereldfaam in eigen stad.” Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) reageert dat er meer ideeën dan middelen zijn. “Het is een te dure onderneming.” Nog volgens de burgemeester heeft de Bruggeling wel al de kans gehad om Thomas Blondelle aan het werk te zien. “De laatste keer was eind december 2018 in het Concertgebouw.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIDIER FRANCART

    Pol, blijkbaar was de stadsbegroting (waaronder 80 miljoen of meer voor vastgoed) juist goedgekeurd toen jij met je subliem voorstel op de proppen kwam. Blijven proberen Pol, ooit zal het je wel lukken.