"Op 52 jaar met horeca starten? Spannend!"

SCHOONVADER VORIGE UITBATER HEROPENT CAFÉ THE VINTAGE

Frank Demeyere wordt de nieuwe uitbater van The Vintage.
Foto Benny Proot Frank Demeyere wordt de nieuwe uitbater van The Vintage.
"Of je nu een horecazaak start op je twintigste of op je 52ste, het blijft even spannend." Dat vindt toch Frank Demeyere, de 52-jarige schoonvader van Vincent De Jaegher, die samen met Franks dochter Lisa The Vintage jarenlang heeft uitgebaat. Nu staat papa Frank achter de toog. "Ik ben niet bang voor een nieuwe uitdaging", zegt hij.

Op de hoek van 't Zand en Westmeers heropende Frank Demeyere (52) afgelopen weekend het bekende café The Vintage. Frank is de vader van Lisa Demeyere, die The Vintage jarenlang uitbaatte met haar man Vincent De Jaegher. Zij staan nu in het legendarische café De Kelk achter de toog. Voor vader Frank is het een stap in het onbekende.


"Ik ken cafés meer van achter, dan voor de toog", glimlacht hij. "Zo kende ik ook The Vintage. Ik kwam hier natuurlijk wel vaker eens over de vloer."

Superette

"Ik hou van een nieuwe uitdaging. Voordien werkte ik als chauffeur voor een transportbedrijf uit Zeebrugge en ik heb ook twintig jaar een superette uitgebaat in Christus-Koning. Toen The Vintage vrijkwam, vond ik het een kans om het zelf te gaan uitbaten."


Het interieur is wat opgefrist met nieuwe kleurtjes en ook de toiletten steken in het nieuw.


"Dat was dringend nodig. Ook het interieur kon een likje verf gebruiken. Ik kies voor iets warmere kleuren, maar aan de ziel van The Vintage wordt niet geraakt. Dit blijft een authentieke bruine kroeg met sfeervolle muziek, een warm interieur en zestig biersoorten."

Fidel

"Fidel, de Engelse bulldog van Vincent, wordt wel vervangen door Ruff, toevallig van hetzelfde ras."


Frank Demeyere opent The Vintage iets vroeger, telkens vanaf 12 uur tot de late uurtjes.


"Die avondlijke uren schrikken me helemaal niet af. Ik ben een sociaal mens en hou van de ambiance van een café. Een uitdaging is dit zeker, maar dan wel eentje waarvan het risico berekend is. Ik heb er vooral veel zin in", besluit Frank.