"Met 'Goesepitte 43' komt droom uit"

OUD-CHEF 'DE REFTER' OPENT OP 12 OKTOBER EIGEN RESTAURANT

Jan Supply voor zijn restaurant 'Goesepitte 43'
[CREDIT] Jan Supply voor zijn restaurant 'Goesepitte 43'
In de Goezeputstraat opent begin oktober restaurant 'Goesepitte 43' officieel de deuren. In het centrum van Brugge realiseert chef-kok Jan Supply (34) zijn kinderdroom met het openen van een eigen zaak. Eerder had hij de leiding in de keuken van gerenommeerde restaurants als 'De Refter' en ''t Molentje' in Zeebrugge. Met zijn eigen restaurant kiest hij bewust voor gezelligheid en een beperkt aantal couverts. "Onze bedoeling is om mensen aan te zetten meer groenten te eten. Die zullen dan ook ruim aan bod komen bij elk gerecht", zegt Jan.

De verbouwingswerken in het charmante pand zijn nog volop bezig voor de grote opening op 12 oktober. Voor chef-kok Jan Supply (34) zijn het alvast spannende tijden. De gepassioneerde kok trok onlangs de keukendeuren van De Refter' achter zich dicht om zijn grote droom waar te maken: een eigen restaurant.

Gezonde stress

"Eindelijk is het zover", glundert Jan. "Natuurlijk gaat de nakende opening gepaard met een portie gezonde stress. Je opent niet elke dag een restaurant. Al heb ik er vertrouwen in dat alles snel zal loslopen."


De man was al enkele jaren op zoek naar een geschikt pand voor het opstarten van een eigen zaak en vond dat nu in de Goezeputstraat. "De locatie is top. We zitten vlakbij 't Zand en vanop de straat en ons terras hebben klanten zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De straat zelf straat bovendien veel gezelligheid uit", is de kersverse zaakvoerder enthousiast.

Mibrasa-oven

In het restaurant zal steevast gewerkt worden met verse producten. Zowel vis als vlees komen uitgebreid aan bod. Een blikvanger in de keuken is de Mibrasa, een houtskooloven die de natuurlijke aroma's van de ingrediënten beklemtoont en voor een uniek smakenpalet zorgt. Opvallend: in de keuken zal ook veel gewerkt worden met groenten. "Zoals al gezegd is het onze bedoeling om de klanten aan te zetten tot het eten van groenten", legt Jan uit. "Bij het hoofdgerecht zullen klanten steeds kunnen kiezen uit drie bijgerechten op basis van groenten. Zo laten we iedereen de vrije keuze en zijn verschillende variaties mogelijk. Ook aan de presentatie schenken we aandacht."

20 couverts

In het restaurant is op dit moment plaats voor twintig mensen. In het weekend of voor grote groepen kan dat aantal opgeschroefd worden tot 32. "Voorlopig runnen we de zaak met twee personen. Twintig couverts is dus haalbaar. Als we effectief meer mensen willen ontvangen in het weekend, zullen we extra's moeten aannemen", aldus Jan. Met menu's wordt niet gewerkt, alles is à la carte te bestellen.


Bij de inrichting is gekozen voor een modern interieur met warme tinten. In de zomer kan er buiten gegeten worden op het ruime zonneterras. "Ik geloof echt dat ons concept zal aanslaan. De nadruk ligt op gezelligheid. Het restaurant is toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Zonder de topkwaliteit van de producten uit het oog te verliezen. We zijn geen bistro, geen brasserie, geen gastronomisch restaurant. We serveren vooral lekker eten op een eigentijdse manier", besluit Supply. De zaak is gesloten op woensdag en zondag. Meer info op www.goesepitte43.be