"Marnix was op weg naar benefiet"

MOTARD (54) NA NEGEN UUR OPEREREN BEZWEKEN AAN VERWONDINGEN

De moto werd meters weggeslingerd bij het ongeval van zondagavond.
SDVO De moto werd meters weggeslingerd bij het ongeval van zondagavond.
Marnix Calebout (54) uit Brugge is zondagavond in het ziekenhuis overleden na een zwaar ongeval met zijn moto, eerder op de dag in Pervijze. De Bruggeling was samen met enkele vrienden op weg naar een rondrit ten voordele van kankerpatiëntjes, toen hij op een kruispunt werd gegrepen door een auto. "Hij was nochtans altijd voorzichtig op de weg", reageert zijn zus Tineke.

Samen met drie motorvrienden besloot Marnix Calebout (54) uit Brugge zondag deel te nemen aan een rondrit ten voordele van kankerpatiëntjes, in de buurt van Diksmuide. Op z'n geliefde Honda Goldwing reed hij even voor 10.30 uur langs de Nieuwpoortstraat in Pervijze, toen een ouder koppel vanuit de Proostdijk de baan wilde dwarsen. Marnix kon de Opel Meriva niet meer ontwijken en reed hen vol in de flank aan. Zijn moto werd meters weggeslingerd en Marnix kwam hard op het asfalt terecht. Meteen was duidelijk dat zijn toestand ernstig was. De MUG-heli landde ter plaatse en bracht de motard over naar het AZ Sint-Janziekenhuis in Brugge.


"Hij was er verschrikkelijk aan toe", vertelt zijn zus Tineke. "Mijn broer had een schedelbreuk, een hersenbloeding, een klaplong en verschillende breuken aan zijn benen. De dokters hebben hem negen uur lang geopereerd, maar 's avonds is hij aan z'n verwondingen bezweken." Marnix was een motard in hart en nieren en nam vaak deel aan benefiettochten. "Onlangs nam hij nog deel aan een rondrit ten voordele van gehandicapte jongeren", zegt Tineke. "Het was iets wat hem nauw aan het hart lag. Motorrijden was de grote passie van mijn broer. Hij deed het al jaren. We hadden nooit gedacht dat hij op die manier aan zijn einde zou komen. Mijn broer was altijd zo voorzichtig op de weg en was steeds met alles in orde. We kunnen dit nog steeds niet vatten."

Marnix Calebout werd 54 jaar.
SDVO Marnix Calebout werd 54 jaar.

Stadsarbeider

Marnix werkte als arbeider bij de stad Brugge. Sinds zijn scheiding 12 jaar geleden, woonde hij in bij z'n moeder. Hij laat een zoon van 26 jaar achter. "Onze familie zal even tijd nodig hebben om dit te verwerken. Mijn broer was zo'n brave jongen en deed geen vlieg kwaad. Het is niet te geloven dat hij er niet meer is."


Marnix Calebout wordt zaterdag begraven. De uitvaartplechtigheid vindt om 11 uur plaats in de parochiekerk van Sint-Jozef, bij Brugge.