“Lager deelnemersaantal Dwars door Brugge te wijten aan slechte communicatie”

Dwars door Brugge
Benny Proot Dwars door Brugge
Volgens een aantal lopers of kandidaat-lopers is het gewijzigde en vervroegde aanvangsuur voor Dwars door Brugge dé reden voor het lagere deelnemersaantal van vorige zondag. “Er werd slecht over gecommuniceerd”, zegt Patrick Slabbinck.

De 39ste Dwars door Brugge was organisatorisch dan wel een succes, opvallend was het lagere deelnemersaantal van afgelopen zondag. Ruim 5.000 lopers deden mee, al waren dat er bijna duizend minder dan vorig jaar. “Er waren een pak deelnemers die gewoon te laat waren om nog deel te nemen”, stelde loper Patrick Slabbinck vast. “De organisator Golazo had het aanvangsuur gewijzigd en dit enkel aangepast op de website. We kregen daar geen e-mail over. Ik denk dat veel lopers of kandidaat-lopers door die slechte communicatie te laat waren bij de start en dus niet hebben meegelopen.” Organisator Golazo Sports denkt dat het een combinatie van factoren is: “De voetbalmatch tussen Club en Genk was er later die dag, dus moesten we van de stad een uurtje vroeger starten", zegt Greg Broekmans. “Mogelijk hebben een aantal mensen dat niet tijdig doorgekregen. Anderzijds denk ik ook dat de voetbalgekte zelf een mogelijke reden is voor een lager aantal deelnemers. We zullen dit evalueren.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Stigletz

  Zoals elk jaar passeert de wedstrijd in men straat en wist ik weer van niets van wat er gebeurd in men straat en van hoe laat tot hoe laat.

 • Alain Tratsaert

  Zelfs de ‘seingevers/stewards’ klaagden dat ze van niets wisten. Organisatorisch een ramp dit jaar

 • Roland Rotsaert

  Een van de klachten van Bruggelingen bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar was de overlast veroorzaakt door megamanifestaties. Misschien is het stadsbestuur (onbewust?) op de goede weg.

 • Tom De clerck

  Niet enkel de communicatie liep in het honderd. Ook de tijdsregistratie was een soep. Een vriend die zich vooraf registreerde en een mooie tijd liep (54 min.) heet volgens het overzicht van de uitslagen plotseling Pieter. De daginschrijvingen werden niet of onvoldoende geregistreerd - in de uitslag worden enkel het borstnummer (geen naam) of zelfs geen naam of nummer vermeld. Een melding hiervan werd niet beantwoord. Toch wel pijnlijk als je 21 euro vraagt.