"Ik kan het nachtleven niet loslaten"

PIETER VER EECKE VAN THE CRASH OPENT MORGEN NIEUWE KROEG

Pieter Ver Eecke achter de toog van zijn nieuwe café in de Predikherenstraat.
Foto Proot Pieter Ver Eecke achter de toog van zijn nieuwe café in de Predikherenstraat.
Pieter Ver Eecke (42), de vorige uitbater van metal- en rockcafé The Crash, opent morgen een nieuw café in de Predikherenstraat: The Reflex. "Na achttien jaar in café The Crash wilde ik iets nieuw, maar een job in de bouw kon mij niet boeien. Ik kan het nachtleven duidelijk geen vaarwel zeggen", lacht Pieter.

In juni vorig jaar stopte Pieter Ver Eecke met het horecaleven. Hij had achttien jaar van zijn leven met hart en ziel achter de tapkraan van het nachtcafé The Crash gestaan. Het bekende metalcafé vond een overnemer in Steven Degrendele en Pieter koos voor een rustiger leven.

Sociaal contact

"Ik vond het op dat moment tijd om iets anders te gaan doen. Een vriend van me heeft een bouwbedrijf en het leek wel iets voor mij om hem te gaan helpen. Ik heb dat werk ook een hele tijd gedaan. Maar het begon me na verloop van tijd te dagen: dit was niks voor mij. Werken voor mensen die ik niet ken of zie, ligt me niet. Mijn leven ligt in de horeca. Ik kan het sociale contact met mensen niet loslaten." De populaire cafébaas, die al twintig jaar één van de bekendste gezichten is in het Brugse uitgaansleven, ging op zoek naar een geschikte locatie en kwam uit in de Predikherenstraat, nauwelijks een paar honderd meter van zijn oude liefde, The Crash. In het verleden was in het pand naast de Punta Esta het café Doo Wop gevestigd, evenwel met wisselend succes. "Ik heb het pand wat opgeknapt. Er is een aparte rokersruimte en op de verdieping wil ik een rustiger gedeelte creëren voor klanten die voetbal willen kijken of gewoon rustig praten. Op het gelijkvloers heb je de bar en een plek om te dansen. Ik mik hier op een ruimer publiek dan in The Crash. Er is niet alleen meer plaats, de muziekkeuze is ook wat evenwichtiger."

Duran Duran

De naam The Reflex doet wat dat betreft al een belletje rinkelen. Het café is genoemd naar de klassieker van Duran Duran. "In mijn kindertijd was ik dol op die groep. Ik vond het wel een leuke naam voor een café en het symboliseert ook de switch naar iets toegankelijker pop- en rockmuziek. Ik wil in de toekomst ook eens een stand-up comedian of een bandje uitnodigen."


Het café, waar plaats is voor 150 mensen, opent morgen. Je kan het leven in de kroeg binnenkort mee volgen op een eigen Facebookpagina.