"Eerst foodtruck, daarna eigen zaak"

KAMELENBURGER EN KANGOEROE BROCHETTE VAN KARIBU VALLEN IN DE SMAAK

Foodtruck Karibu verkocht heel wat kangoeroebrochetten en kamelenburgers .
Benny Proot Foodtruck Karibu verkocht heel wat kangoeroebrochetten en kamelenburgers .
Het foodtruckfestival Barrio Cantina in het Albertpark in Brugge heeft afgelopen weekend zo'n 20.000 bezoekers kunnen bekoren. De zomerse omstandigheden speelden volledig in de kaart van de organisatoren. "We verkochten per dag zo'n 700 gerechten", zegt Eloise Deleersnijder van foodtruck Karibu.

Bijna 50 foodtrucks, ofwel kraampjes op wielen, presenteerden de voorbije drie dagen hun gerechten op het gezellige Albertplein tussen het station en 't Zand in Brugge. De locatie heeft de laatste jaren aan belang gewonnen: niet in het minst door de werken op 't Zand en speelt haar troeven helemaal uit. Sommige bezoekers vleien zich met de picknickhanddoek op het gras, anderen verkiezen de lange eettafels.


Een deejay zorgt voor aangepaste muziek en aan de verschillende bars kan de dorst gelest worden. "Een beetje zoals het gastronomisch festival Kookeet, maar dan wat minder geraffineerd", zegt bezoeker Tim Annys. "Maar 't is de gezelligheid die ons jaar na jaar naar dit festival brengt. Het fantastische weer doet de rest."


Voor de foodtrucks is het een ideale gelegenheid om hun gerechtjes aan klanten te presenteren. Erg populair was onder meer Las Fritas, een Nederlandse truck met handgesneden frietjes en verschillende toppings.


"Ik geef dit festival een 8 op 10", zegt verkoopster Femke. "Het is een fantastische plek in een heel mooie stad. Waarom geen 10 op 10? Omdat het écht druk is en we misschien beter in twee kassa's hadden voorzien. Het ligt dus voornamelijk aan ons", glimlacht ze.

Het foodtruckfestival trok heel wat volk aan.
Benny Proot Het foodtruckfestival trok heel wat volk aan.

Thuismatch

Ook voor Eloise Deleersnijder van foodtruck Karibu was het erg druk. De jongedame van 23 jaar komt oorspronkelijk uit De Haan, maar woont al een tijdje in Brugge.


"Het is een thuismatch, en wat voor één. Voor ons is dit het belangrijkste festival. Nergens anders verkopen we zoveel gerechtjes. Op warme dagen zoals nu zijn dat al snel 700 gerechten per dag." Nochtans is haar aanbod niet voor de hand liggend.


"We verkopen hier krokodillenbroodjes, kamelenburgers, kangoeroebrochetjes en bitterballen met meelwormen. Maar de mensen vinden het geweldig. Op een bepaald moment was het echt lang aanschuiven."


De Brugse is met de foodtruck aan haar derde zomer toe. Ze denkt al na over de toekomst.


"Ik droom ervan om een eigen zaak te kunnen starten in Brugge. Ik heb gemerkt dat ons product aanslaat. Als ik een geschikt pand vind, begin ik eraan."