Brugge wil Kerkebeekpad doortrekken van station tot De Rode Poort: “Het moet dé veilige verbinding van Sint-Michiels worden”

Brugge kerkebeekpad
Benny Proot Brugge kerkebeekpad
De stad Brugge wil het Kerkebeekpad volledig doortrekken van het station tot aan het park De Rode Poort. Zo zou het pad voor voetgangers en fietsers volledig door Sint-Michiels lopen.

In opdracht van stad Brugge starten Maat-ontwerpers en Antea Group met de opmaak van het masterplan Kerkebeek. “Niet alleen willen we de omgeving van het pad verbeteren, maar het moet ook dé veilige verbinding van Sint-Michiels worden. De Kerkebeek en het Kerkebeekpad liggen immers strategisch tussen het stadscentrum en het buitengebied”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

Woonzorgcentrum, scholen, Boudewijn Seapark

Bij de start van dit project moet het ontwerpteam informatie verzamelen en verwerken. De grote ‘spelers’ in de buurt zijn al geraadpleegd. Dat zijn woonzorgcentrum Ten Boomgaerde, het Boudewijn Seapark, Park De Rode Poort, de stedelijke basisschool en alle scholen van de scholencampus in de Rijselstraat.

“Over het volledige traject is het de bedoeling om de Kerkebeek zo veel mogelijk opnieuw een open profiel te geven en de natuur een kans te geven”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Een nieuw ontwerp van het groen en het openbaar domein moet het voor bewoners en passanten opnieuw comfortabel maken om het pad te gebruiken.”