Watertoren krijgt nieuwe bestemming

Ook verkeerssituatie rond toren zal veranderen

De oude watertoren staat al jaren te verkommeren.
GBO De oude watertoren staat al jaren te verkommeren.
De oude watertoren die al jaren staat te verkommeren aan het stadspark de Boneput in Bree, krijgt een nieuwe bestemming. De toren in de Watertorenstraat is al meer dan 15 jaar eigendom van de stad. Het stadsbestuur gaat de 22 meter hoge toren verkopen aan een investeerder die het gebouw zal renoveren, opwaarderen en er (deels) een openbare functie aan zal geven.

Het schepencollege van Bree heeft twee concrete projectvoorstellen ontvangen. Over de voorstellen wil de stad voorlopig niets kwijt. De vervallen toren staat op een verkeerspunt met een verbindingsweg naar de Kim Clijsters Sports and Health Club. Voor de toekomstige ontwikkelingen is de huidige straat  rond de toren niet echt gunstig. "De verkeerssituatie rond de toren zal zeker nog worden aangepakt. De technische dienst is al schetsen aan het maken voor de heraanleg van de straten rond de toren", legt eerste schepen Mario Knippenberg (N-VA) uit.

De nieuwe eigenaar zal de watertoren ook een gemeenschapsfunctie moeten geven.

Mario Knippenberg

"Er zijn verschillende criteria waarop beoordeeld zal worden welk project wordt weerhouden", zegt Knippenberg. "Het eerste criterium is de geboden prijs voor de toren. Onder de 50.000 euro mogen wij niet verkopen. Het tweede criterium is de bestemming die er aan gegeven zal worden. De toren ligt in een blauwe zone, waardoor die ook overwegend een gemeenschapsfunctie moet krijgen."

Momenteel wordt bekeken of de ingediende voorstellen beantwoorden aan de gunningscriteria, daarna zal het schepencollege beslissen welk voorstel wordt weerhouden.

Met het oog op de nieuwe bestemming, zal ook de verkeerssituatie rond de toren wijzigen.
GBO Met het oog op de nieuwe bestemming, zal ook de verkeerssituatie rond de toren wijzigen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.