Twee kindjes van balkon gered na keukenbrand terwijl ouders niet thuis zijn

Twee kindjes zijn deze middag gewond afgevoerd na een keukenbrand in het centrum van Bree. Hun ouders waren niet thuis toen het vuur uitbrak. 

De kinderen konden zelf op het balkon geraken van het gebouw in de Witte Torenwal, waar de brandweer hen met de ladderwagen naar beneden haalde.

Ook een oudere bewoner van een ander pand moest met hulp van de ladderwagen naar beneden worden geholpen. De brand ontstond in de buurt van het fornuis. De vlammen schoten in de dampkamp die zwaar beschadigd geraakte. 

De twee kindjes moesten met een ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een MUG-arts snelde ter plaatse, maar dat was eerder preventief.

Brandweer Noord-Limburg doorzocht het pand en evacueerde het ganse gebouw. Iedereen kon uiteindelijk in veiligheid worden gebracht. De keukenbrand op zich was zeer snel onder controle. De gangen werden geventileerd en rond 18 uur kon iedereen zijn woning weer betreden. Het bewuste appartement waar de brand uitbrak, moet wel worden gereinigd. 

De rookpluim steeg uit het venster omhoog.
Marco Mariotti De rookpluim steeg uit het venster omhoog.
De rookpluim steeg uit het venster omhoog.
Marco Mariotti De rookpluim steeg uit het venster omhoog.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Hangt af van hoe oud deze kindjes zijn en hoe lang deze ouders hun alleen moesten laten! Ik en mijn kleine zus waren ook vaak alleen thuis omdat onze ouders toen de mogelijkheden en luxe niet hadden om constant bij ons te zijn of rondrijden zoals sommige tegenwoordig!

 • Johan Vercarre

  Sommigen zouden toch echt geen kinderen mogen hebben hé. Het voorstel van John Crombez is in die context allesbehalve slecht.

 • Anthony van der Borght

  Kinderen alleen laten dat is iets wat je niet te begrijpen is . Hoe kun je kinderen alleen laten .. bij mij zou er nog een boeten bovenop komen.. om hen te doen begrijpen dat dit niet gedaan word

 • Jean-Pierre Robbens

  Hoe oud waren die kindjes? Als het echt "kindjes" zijn ,dan zijn die ouders het niet waardig van kinderen te hebben want kindjes laat je iet alleen thuis!!

 • Nadia Slootmaekers

  A) hoe jong waren die kindjes? En B) als het over kindJES ging, wil dat zeggen dat ze nog klein waren. Waar waren die ouders? Over verantwoordelijkheid nemen gesproken...