Twee cannabisplantages tegenover elkaar ontdekt in Bree

anp
Politie CARMA ontdekte dinsdagavond 14 mei twee cannabisplantages in de Pastorijstraat in Bree. Drie personen zijn aangehouden.

Omstreeks 18 uur voerde de politie een eerste huiszoeking uit in de Pastorijstraat. Hier vonden ze een grote plantage met 1.230 jonge plantjes verspreid over vier kweekvelden. Een 50-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Bree zijn ter plaatse gearresteerd. Even later werd ook een tegenoverliggend pand doorzocht, waar de speurders opnieuw op een plantage met zo’n 330 stuks stootten. Op beide adressen vertoonde de elektriciteitskast manipulaties die wijzen op diefstal van stroom.

Woensdagnacht kwam een derde verdachte, een 25-jarige Breeënaar, zich spontaan aanbieden bij de politie in Bree. Ook hij werd gearresteerd. De verdachten zijn woensdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen alle drie aan te houden. De installaties zijn woensdag ontmanteld en vernietigd door de civiele bescherming.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.