Renovatie van Bree centrum niet voor najaar 2020

Het centrum van Bree.
bob moors Het centrum van Bree.
De grootschalige herinrichtingswerken in Bree zullen niet starten vóór het najaar van 2020. Dat heeft alles te maken met de termijn van vergunningsprocedure en de budgettaire uitdagingen.

De centrumstraten binnen de kleine ring krijgen een volledig nieuw rioleringsstelsel en modern wegdek. Bree betaalt zelf ruim 2,6 miljoen euro voor deze werken. Bij de opmaak van de financiële meerjarenplanning 2019-2024 van de stad Bree heeft het college van burgemeester en schepenen het uitgangspunt aangehouden om in geen geval de belastingen te verhogen. Daarnaast werd de stad geconfronteerd met de onverwachte extra pensioenkost van het voormalig statutair ziekenhuispersoneel van Maaseik en Bree. Daarom werd de timing herzien.

De enige haalbare periode in het jaar om zulke omvangrijke werken in een handelscentrum op te starten is het najaar. Het vroegst mogelijke nieuwe streefdoel voor de opstart is bijgevolg het vroege najaar 2020. Het formele openbaar onderzoek voor de centrumwerken - dat deel uitmaakt van de omgevingsvergunningprocedure- wordt momenteel alvast opgestart. “Wij informeren handelaars, bewoners en andere geïnteresseerden graag uitgebreid op het info-moment dat hierover binnenkort wordt ingericht”, klinkt het verder nog bij de stad.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nienke Vandervoort

    Dat ze eindelijk maar eens beginnen ad werken ad meeuwerkiezel ipv al die poeha, die weg is levensgevaarlijk, zijn ze ze onderhand al 4 jaar over aant bakkeleien, maar ja..veiligheid is niet belangrijk??!