Noor (14) uit Bree zingt hele dag en straks ook in The Voice Kids

Noor Bleukx in actie tijdens The Voice Kids.
Medialaan Noor Bleukx in actie tijdens The Voice Kids.
Vanavond om 20.40 uur komt de vierde auditieaflevering van The Voice Kids op VTM. Bij de dertien talenten ook de 14-jarige Noor Bleukx uit Bree. “Eigenlijk zing ik de hele dag”, lacht ze. “Ik droom ervan om later iets met zang te kunnen doen, maar heb een plan b in het achterhoofd.”

Noor zingt het uitdagende ‘At Last’ van Etta James, één van de grootste soulzangeressen aller tijden. “Normaal zing ik vooral pop, maar mijn zangleerkracht had dit liedje voorgesteld en ik was meteen verkocht. Ik vind het ook super leuk om jazz te zingen en volgens mij past dat genre ook wel bij mij”, vertelt ze enthousiast. “Artiesten waar ik naar op kijk zijn Ed Sheeran, Ariana Grande en Sabrina Carpenter. Ze zijn allemaal niet zo oud (Carpenter is 19 jaar, red.) dus daar kan ik wel een voorbeeld aan nemen.

Vanavond zitten veel mensen in Bree achter de buis. “Ik ga kijken met mijn nicht en de andere mensen die bij An Lemmens in de ‘Family Room’ stonden. Er waren al veel vrienden en kennissen die zeiden dat ze zullen kijken, dus dat vind ik wel extra spannend. Ik heb er veel zin in.”

De jongedame uit Bree volgt Latijn in het derde middelbaar van het Sint-Augustinusinstituut van Bree. De vrolijke verschijning kan het niet laten een hele dag lang liedjes te zingen. “Soms zeggen de jongens wel eens: Noor, nu even niet”, vertelt ze met de glimlach. “Als ik niets vind in de muziekwereld, kan ik nog altijd terugvallen op mijn studies”, merkt ze vervolgens verstandig op. Met Jools (11) uit Dilsen-Stokkem en Latif (12) uit As is Limburg vanavond goed vertegenwoordigd in de zangwedstrijd. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.