Leerlingen Sint-Augustinusinstituut winnen ondernemerswedstrijd Unizo

Jana en Julie
RV Jana en Julie
Zesdejaarsstudenten Toon Vandermeulen, Julie Allary en Jana Wouters van het Sint-Augustinusinstituut in Bree hebben met hun gezelschapsspel rond afval sorteren de ondernemerswedstrijd Plankgas van Unizo gewonnen.

In totaal werden er 227 ondernemingsplannen door scholen uit heel Vlaanderen ingediend. Daarbij dus ook het idee van de leerlingen van 6 Economie-Wiskunde. Als toekomstige ondernemers dachten ze aan het maandenlange protest van veel leeftijdsgenoten met betrekking tot het klimaat. Ze wilden ook effectief iets doen aan de problematiek en bedachten een gezelschapsspel dat kinderen uit lagere scholen leert om afval te sorteren.

De prijs werd aan SAB geschonken
RV De prijs werd aan SAB geschonken

Na vele maanden van brainstorming, pitching, contacten met ondernemers... schreven ze uiteindelijk een ondernemingsplan voor hun idee met als naam ‘Rub the Rubbish’, dat werd ingediend voor de wedstrijd. Volgende stap voor deze ondernemende jongeren is nu hun idee verder verfijnen en partners zoeken om het ook in praktijk om te zetten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.