Inloophuis voor kankerpatiënten geopend in Bree

Andy Vrolijkx (voorzitter) en Debbie Van Uytvange (coördinator) in de massageruimte.
Benoit De Freine Andy Vrolijkx (voorzitter) en Debbie Van Uytvange (coördinator) in de massageruimte.
Na het Huis Erika Thijs in Hasselt heeft Limburg er een tweede inloophuis bij voor mensen die met kanker geconfronteerd worden. Het Huis Vergeet-me-nietje, ondersteuning bij kankerverwerking opende zondagmiddag officieel de deuren op De Houborn in Bree.

“Huis Vergeet-me-nietje is een inloophuis ter ondersteuning van mensen met kanker, mensen die ooit kanker hebben gehad, hun partners, familie en vrienden. Kortom iedereen die met de ziekte geconfronteerd werd en nood heeft aan troost, een goed gesprek of contact met lotgenoten. Het inloophuis richt zich op mensen uit de regio Bree, Kinrooi, Maaseik en Oudsbergen, al zijn mensen uit andere regio ook welkom. Uit ervaring blijkt dat de afstand tot reeds bestaande inloophuizen in Limburg, zoals Huis Erika Thijs in Hasselt, De Kolibri in Peer of  inloophuis Maasland Limani vzw in Maasmechelen, te groot is voor iemand met kanker uit onze regio. Zeker als hij of zij nog in behandeling is of juist uit behandeling komt. Ook het  traject afleggen met het openbaar vervoer duurt veel te lang. Daarom is de inplanting van een bijkomend inloophuis in Bree ideaal”, zegt initiatiefnemer en voorzitter van de vzw, Andy Vrolijkx.

Alle info vind je op www.huisvergeetmenietje.be of krijg je op het nummer 089/57.21.48. Je kan ook langskomen op dinsdag en donderdag van 14 tot 17 uur aan De Houborn 43 in Bree. Alle activiteiten in het inloophuis, zoals begeleidende gesprekken, creatieve activiteiten, wandelingen, praatsessies met lotgenoten en aangepaste massages, zijn gratis.

De vrijwilligers van Vergeet-me-nietje.
Benoit De Freine De vrijwilligers van Vergeet-me-nietje.
In deze 'cocon' kunnen gesprekken gevoerd worden met lotgenoten.
Benoit De Freine In deze 'cocon' kunnen gesprekken gevoerd worden met lotgenoten.
De ontvangstruimte waar gasten een welkomstgesprek krijgen.
Benoit De Freine De ontvangstruimte waar gasten een welkomstgesprek krijgen.
Benoit De FreineReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.