Tour Elentrik neemt je mee langs
kunstige elektriciteitskasten

17 lokale kunstenaars gingen aan de slag met de elektriciteitskasten.
LBB 17 lokale kunstenaars gingen aan de slag met de elektriciteitskasten.
In Bredene is Tour Elentrik officieel gestart. Dit is een streetartproject van de gemeente in samenwerking met Treepack, waarbij oude elektriciteitskasten worden opgewaardeerd met een laagje kunst.

“De 23 geselecteerde kasten werden opgewaardeerd met als thema duurzaamheid en ecologie. Treepack, een Belgische organisatie gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten, heeft drie professionele artiesten ingezet om samen met lokale kunstenaars aan de slag te gaan. Na een oproep werden er 17 kandidaten gevonden. Aan de kunstenaars hebben we geen voorwaarden opgelegd en de resultaten zijn ondertussen allemaal pareltjes geworden”, licht schepen Alain Lynneel toe. 
Er werd ondertussen een route uitgestippeld van 5,5 kilometer langs alle geschilderde kasten. In een brochure staan alle werken, met de naam van de kunstenaar en een woordje uitleg. De route kan je ook digitaal terugvinden via www.bredene.be/tourelentrik.http://www.bredene.be/tourelentrik
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-luc hofmans

    Dit geeft toch nog is een beetje kleur in de grijze straten. Heel mooi initiatief!!