Strand van Bredene pas vanaf 15 juli opnieuw volledig toegankelijk

Er wordt nog tot 15 juli gewerkt op het strand van Bredene.
LBB Er wordt nog tot 15 juli gewerkt op het strand van Bredene.
Het volledige strand van Bredene is vanaf 15 juli opnieuw toegankelijk voor bezoekers. De werken voor de herstelling van de duinvoet, na de hevige voorjaarsstormen, duren nog tot 9 juli. Daarna wordt alle materiaal weggehaald en kan iedereen optimaal genieten van een mooi, groot en vooral veilig strand.

Eind mei startte het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) op het strand van Bredene met de herstelling. De vele voorjaarsstormen hadden de duinvoet sterk aangetast. Er was geen acuut gevaar voor overstroming, maar een verzwakte duinvoet is wel nadelig voor het behoud van een gezond kustfundament. Samen met de gemeente besliste MDK om nog voor de zomervakantie extra zand aan te brengen aan de duinvoet.

Er wordt nog tot 15 juli gewerkt op het strand van Bredene.
LBB Er wordt nog tot 15 juli gewerkt op het strand van Bredene.

De werken hadden klaar moeten zijn tegen het zomerverlof. Technische problemen met het baggerschip veroorzaakten evenwel vertraging. Sinds deze week is een derde vaartuig ingeschakeld om zand aan te voeren. Door de vertraging zal tijdens de eerste twee weken van het zomerverlof het strand uitzonderlijk nog niet volledig toegankelijk zijn.

Ook in weekend

De zone tussen strandpost 1 (Twins) en 3 (De Blauwe Brug) zal klaar zijn tegen eind juni. Vanaf 1 tot en met 9 juli is de zone tussen strandpost 4 en 6 (Hippo Beach) aan de beurt. De zone wordt niet volledig afgesloten. Enkel de delen waar effectief opgespoten wordt, zullen niet toegankelijk zijn. Daar zal een lokaal zwemverbod gelden. Het opspuiten van het zand gebeurt telkens bij hoogwater. Ook tijdens het weekend en ‘s nachts wordt doorgewerkt. De doorgang via de bestaande strandtoegangen blijft steeds toegankelijk.

Het gemeentebestuur van Bredene heeft begrip voor de werken, maar vindt de timing ervan eerder ongelukkig. “De werken zullen uiteindelijk een positief effect hebben op de strandcapaciteit, maar ze zorgen er wel voor dat we tot midden juli niet de volledige strandcapaciteit kunnen benutten”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe. “We hadden het graag anders gezien, maar de werken zijn noodzakelijk voor de kustveiligheid.”