Opening Colruyt Bredene uitgesteld. “We hebben alle mankracht nodig
in de huidige winkels”

Colruyt stelt de heropening van hun winkel in Bredene uit.
LBB Colruyt stelt de heropening van hun winkel in Bredene uit.
De heropening van de winkel van Colruyt in Bredene, die gepland stond voor 1 april, is uitgesteld. De winkel werd in de voorbije maanden verbouwd en uitgebreid.

Heel wat Bredenaars keken uit naar de heropening van hun vertrouwde Colruytwinkel. Colruyt Group heeft echter beslist om alle geplande openingen of heropeningen van hun winkels tijdelijk uit te stellen. “Dit geldt dus ook voor Colruyt Bredene. We kunnen op dit moment nog geen nieuwe openingsdatum prikken, maar we volgen de situatie dag per dag op en hopen snel meer duidelijkheid te kunnen brengen”, laat woordvoerder Silja Decock weten. 

Er is volgens de winkelketen een eenvoudige reden voor het uitstel. “We hebben alle mankracht nodig in onze huidige, bestaande winkels om onze klanten daar zo goed mogelijk te bevoorraden. Bovendien hebben we ook extra handen nodig in de productieafdelingen en onze logistieke magazijnen. Heel wat van onze medewerkers, ook technische profielen die normaal instaan voor de verbouwingswerken, zijn op dit moment een handje aan het helpen op een van die cruciale plekken.” 

Broodnodige hulp

“Bovendien is ook de ploeg die de winkel in Bredene zou openen nu volop aan het helpen in de andere Colruyt-winkels in de buurt”, aldus Decock. “Ze steken daar momenteel broodnodige handen toe, gezien de ongeziene drukte van de afgelopen dagen en weken. Onze hele organisatie is nu voor de volle 200 procent gefocust op de voedselvoorziening naar de klanten toe.”

Heel wat inwoners vragen zich af of ze nog naar Oostende mogen om boodschappen te doen. Volgens burgemeester Bart Tommelein is dat echter geen probleem. “Als mensen boodschappen kunnen doen in hun eigen gemeente moeten ze natuurlijk geen onnodige verplaatsing doen, maar Bredenaars mogen nog altijd naar de Colruyt in Oostende komen. De politie zal hier niet tegen optreden. Ook mantelzorgers blijven welkom.”