Nog twee verdachten in de cel na fatale overdosis fentanyl

afp
In de zaak van een overdosis fentanyl in Bredene, waarbij een 35-jarige man om het leven kwam, zijn nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een koppel dat op een camping woont over het huis waar het slachtoffer verbleef. Ze leverden mogelijks de fentanyl af. De partner van het slachtoffer zat al sinds zaterdag in de cel.

Het slachtoffer en zijn vriendin hadden in de nacht van vorige dinsdag op woensdag samen drugs gebruikt. C.F. zou enkel een joint gerookt hebben, maar haar vriend gebruikte onder andere fentanyl. Die pijnstiller in pleistervorm is tientallen keren sterker dan morfine en de man had de substantie opgerookt. Zijn partner verwittigde pas op vrijdagochtend de hulpdiensten. Die konden enkel vaststellen dat haar vriend al overleden was. Een dag eerder had de vrouw wel al foto’s en filmpjes van het slachtoffer naar kennissen gestuurd, waaruit blijkt dat ze zich toch al vragen stelde over zijn toestand. Ze verklaarde dat ze dacht dat hij zijn roes aan het uitslapen was.

C.F. werd zaterdag door de onderzoeksrechter aangehouden voor schuldig verzuim en voor het toedienen van de drugs. Zelf beweert ze dat de fentanylpleisters afkomstig waren van een koppel druggebruikers op de camping over hun woning, in de Rozenlaan in Bredene. Op basis van die verklaringen werden T.L. en N.D. eveneens aangehouden als vermoedelijke leveranciers.  N.D. gaf toe dat ze over fentanylpleisters beschikte, maar de vrouw zou die zelf om medische redenen nodig gehad hebben. Beide verdachten ontkennen dat ze de fentanyl aan het slachtoffer leverden. 

In het verleden kwam het koppel al meermaals in aanraking met het gerecht. Zo werden ze al eens veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage en voor het opzetten van een clandestiene coffeeshop in hun toenmalige woning in Zedelgem. De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat ze minstens een maand langer in de cel moeten blijven, net zoals de partner van het slachtoffer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.