Kersthuis sluit af met 1.923 bezoekers én prachtig bedrag voor Make-A-Wish

Dennis Pluy uit Bredene, die voor de laatste keer de deuren van zijn Kersthuis opende, heeft maar liefst 1.923 bezoekers mogen verwelkomen. Ondere andere dankzij de zelfgebakken ‘lukken’ van zijn vader gaat er ook een mooi bedrag naar Make-A-Wish, die de wensen van zware zieke kinderen vervult.

Volgend jaar zal Dennis het Kersthuis niet meer openstellen en zich concentreren op het versieren van zijn gevel. 1.923 mensen kwamen daarom nog eenmaal langs om er al die kerstsfeer op te snuiven. Dennis organiseert ook elk jaar een wedstrijd waarbij je kan raden hoeveel lichtjes er ophangen. Dit jaar waren dat er 59.076. Er waren meer dan 607 deelnemers aan de wedstrijd. De winnares was Yuna Defloor. Zij zat het dichtst bij het aantal ledlichtjes. Omdat ze minderjarig is, werd de fles Veuve Clicquot-champagne meegegeven aan haar moeder en mocht Yuna een pak Fanta ontvangen.

27.660 lukken

Daarnaast werden 1.257 zakjes van ‘Oscar’s Lukken’ verkocht. “Mijn vader Oscar bakte de lukken ter plaatse op zes wafelijzers. Er zijn in totaal 1.257 zakjes gemaakt en verkocht. Dat komt neer op ongeveer 27.660 lukken. Dit bracht de mooie som van 5193,15 euro op voor Make-A-Wish. Dit jaar werden opnieuw handgemaakte theelichthoudertjes en zo meer verkocht. Een vrijwilligster vervaardigde die. Ook die opbrengst zit mee verrekend in het grote bedrag”, vertelt Dennis.