Kapelstraat gaat terug open vanaf 3 februari

De werken in de Kapelstraat in Bredene vorderen goed
LBB De werken in de Kapelstraat in Bredene vorderen goed
De gemeente laat weten dat de werken in de Kapelstraat vlot verlopen. Net voor het kerstverlof werd de weg voorzien van een nieuwe onderlaag in asfalt. Ondertussen is ook de nieuwe fundering van het fiets- en voetpad aan de zijde van de parking volledig aangelegd.

Momenteel wordt gewerkt aan de zijde van de winkels waar een nieuwe voetpad wordt voorzien. Deze werken moeten voltooid zijn tegen eind januari. Na deze werken start de aannemer onmiddellijk met de heraanleg van de parking, het fiets- en voetpad aan de zijde van de parking én de afrit van de Koninklijke Baan. Als alles vlot verloopt en de weersomstandigheden het toelaten zouden alle werken nog voor het komende paasverlof beëindigd zijn. Bovendien is er vanaf 3 februari opnieuw doorgaand verkeer mogelijk in de Kapelstraat. De parking gaat dan wel dicht. De tijdelijke afrit van de Koninklijke Baan ter hoogte van de parking zal vanaf die datum enkel nog toegankelijk zijn voor werfverkeer.

De nieuwe laad- en loszone kan vanaf 17 februari gebruikt worden. Dit kan niet vroeger omdat de ondergrond voldoende moet uitharden om schade te vermijden. Handelaars uit de werfzone worden tot die datum gevraagd om de leveringen uit te voeren op de Kapelstraat, zoals vroeger het geval was. Op 17 februari wordt de nieuwe laad- en loszone opengesteld voor gebruik.